חרדות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

05/04/2002 | 19:23 | מאת: דינה

שלום אני בת 28 , גובה - 1.50 ומשקל של 38 מזה 10 שנים ליפני כ 10 שנים שקלתי 42 קילו אני סובלת מחוסר תאבון ובחילות ובמיוחד במצבי לחץ פשוטים עשיתי בדיקות גסטרו והכל ניראה תקין ליפני כשבועיים חליתי בדלקת ריאות שנבעה מאלרגיה ולא מחידק , אושפזתי וטופלתי ע"י סטרואידים במינון של 30 מ"ג , ואנטיביטיקה, וכדור בהמלצת פסכיאטר להורדת חרדה מאוכל מאז חיי השתנו לטובה, אני עדיין לוקחת את הכדורים, הורידו לי את הסטרואידם ל 20מ"ג פעם ביום. התחלתי לאכול ללא סוף בהנאה , בכיף , ללא בחילות וכמו כן לעלות במשקל האם זה פתרון טוב לעלות למשקל התקין , או שכאסיים עם הכדורים שוב הכל יחזור? או אולי כדורי החרדה גם עוזרים, אולי אפילו בגלל שהקיבה מתחילה להתרגל ולהתרחב אז באמת הצלחתי ואוכל לחיות מחדש??? אני פשוט מאושרת , ולא מוכנה לחזור למה שהייתי קודם. כמו כן יש לציין שכתוצאה מחוסר האיזון אני בבעיה להכנס להריון, חולה לעיטים קרובות, דיכאון , עייפות ועוד הרבה הרבה דברים. האם ניצחתי את הבעייה? או שהכל יחזור לקדמותו, אפילו שהעלתי במשקל בזכות הכדורים? אודה להתיחסות בהתאם תודה המאושרת

06/04/2002 | 23:08 | מאת: ד"ר אורן קפלן

דינה המאושרת שלום נשמע שהתחלת בתהליך חיובי של שינוי, אבל הוא טרי מאוד, ודורש עוד השקעה ומאמץ רבים. חשוב שתהיי לאורך זמן בהשגחה רפואית ופסיכיאטרית. על פניו נשמע שיש לך "רומן" ממושך עם נושא האוכל, וסוג כזה של מערכת יחסים לא משנים בזמן קצר. לכן הייתי ממליץ לך לפנות לייעוץ פסיכולוגי אצל איש מקצוע שמתמחה בנושא בעיות אכילה. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית