סיכון למחלות נפשיות על רקע תורשתי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/12/2000 | 21:15 | מאת: אלומת השם

ברצוני לשאול את חברי הפורום לגבי המידע הקיים כיום בנוגע לקשר בין מחלות נפש ותורשה. השאלה הספיציפית הינה: מה הסיכוי של ילד ללקות במחלת נפש אם במשפחת שני הוריו יש רקע של מחלת נפש (סכיזופרניה). אצל האם - יש דוד חולה המאושפז שנים רבות. אצל האב - יש אח חולה. עד כמה גוברים הסיכויים של ילד כזה לאם (שדודה חולה נפש) ולאב (שאחיו חולה נפש) ללקות במחלת נפש לעומת האוכלוסיה הרגילה. יצויין הן האב והן האם שניהם בריאים בנפשם ומעל גיל 35. תודה על תשובה מהירה

23/12/2000 | 08:28 | מאת: ד"ר אבי פלד

1% באוכלוסיה רגילה 12% אם יש חולה במשפחה 45% שני הורים חולים

24/12/2000 | 00:37 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שלום לך השאלה שאת שואלת לכאורה מאוד פשוטה וד"ר פלד אכן ענה עליה. הייתי רוצה בכל זאת לכוון אותך לכיוון נוסף. אכן יש לסכיזופרניה מרכיב תורשתי מבחינה זו ששיעור החולים בקרב משפחות שבהן קיים כבר חולה גבוה יחסית לאוכלוסיה הכללית. השאלה מה זה אומר לך באופן אישי. קיבלת תשובה שאומדת את הסיכוי שהילד יחלה. מה את חושבת לעשות עם המידע הזה עכשיו? מצד אחד אי אפשר לטמון את הראש בחול ולהתעלם מהסכנות. מצד שני, התעסקות יתר בציפיה למחלה יוצרת לחץ נפשי בקרב כל הנוגעים בדבר. זה עלול להביא להתייחסות לא טבעית אל הילד וכך לגרום לבעיות נפשיות, מעין נבואה שמגשימה את עצמה. מאחר ואי אפשר "לברוח" מהמחשבות, חשוב לנסות ולהתמודד איתן בדרך חיובית ובריאה. ניתן להתייעץ לצורך העניין עם מטפלים בתחום בריאות הנפש ולבדוק האם יש מקום לדאגה, לא על סמך הסטטיסטיקה, אלא על סמך התפתחותו של הילד עצמו, בשר ודם. אם אין בעיות חשוב לנסות ולהוריד את הנושא מסדר היום, וניתן אף להיעזר בייעוץ מקצועי לצורך כך. בברכה ד"ר אורן קפלן

19/10/2001 | 21:22 | מאת: טיראן

אים יש מישהוא שטופל בבח אברבנאל בבתים וקיבל יחס גרוע ומעונין לדבר על כך נא ליצור קשר ואני אחזור אלו טיראן 053680760

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית