התנהגות כפייתית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

04/04/2002 | 16:04 | מאת: יעל

מה זו התנהגות כפייתית? בן זוגי מאוד מסודר ומתוכנן! הוא רושם הכל בתחילה חשבתי שזה בשביל להזכיר לעצמו שלא ישכח בהמשך הזמן גיליתי שאם תכנן לדבר בטלפון עם מכריו הוא רושם נקודות למשל: מה עינינים חתונה עובדים על ילדים קפה עבודה יש בזה משהו כפייתי? ואם כן איזה עוד התנהגויות נלוות לזה שצריך לשים לב תודה

04/04/2002 | 16:33 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום יעל, כן, ההתנהגות בהחלט כפייתית, אם כי לא די בה כדי לאבחן הפרעה אובססיבית-קומפולסיבית. האם צריך לשים לב? יש להבדיל בין הפרעה אובססיבית-קומפולסיבית המפריעה לאדם עצמו ואז הוא יבקש בעצמו לפנות לטיפול ובין הפרעת אישיות אובססיבית-קומפולסיבית, שבה מופיעות תופעות כמו נטייה מוגברת לענייני סדר וניקיון, שאינה מפריעה לאדם עצמו ולעיתים הוא אף גאה בה. למען האמת, ישנם עיסוקים ומקצועות שלמים העונים על הצרכים הכפייתיים של אנשים הנוטים לכך כמו ספרנות, הנהלת חשבונות, ארכיונאות וכיו"ב עיסוקים שיש בהם חשיבות עליונה לסדר, לסידור ולארגון. בשורה התחתונה כל עוד זה לא מפריע לאדם עצמו, אין טעם לפנות לטיפול, והיכן שאין מוטיבציה טיפול גם לא יעזור. ייתכן שהמצב הנוכחי יתפתח למצב חמור יותר שכן יפריע לבן זוגך וייתכן שלא. לעיתים קרובות משברים המפרים את שגרת החיים מהווים גורם סיכון להחמרת המצב. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית