חשוב.

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

04/04/2002 | 13:33 | מאת: כוכבית

שלום רציתי לדעת בבקשה, מה ההבדל בן פסיכולוג קליני,פסיכותרפיסט ופסיכיאטר, ואיך אני אמורה לדעת למי לפנות?! תודה מראש כוכבית

04/04/2002 | 15:54 | מאת: HERA

כוכבית... http://benafshenu.jerusalem.muni.il/psycology/who_is_psy.htm

04/04/2002 | 21:48 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

ערב טוב כוכבית, אני שמח לראותך שוב כאן בפורום. תודה על השאלה החשובה. כפי שעניתי מספר פעמים לגבי השאלה על ההבדלים בין בעלי המקצועות השונים, פסיכיאטר הוא בראש ובראשונה רופא שהתמחה בפסיכיאטרייה במשך 5 שנים לאחר קבלת התואר "דוקטור לרפואה" ופסיכולוג קליני הוא בעל תואר שני בפסיכולוגיה, בוגר המגמה הקלינית, שסיים התמחות לאחר סיום התואר השני בפסיכולוגיה קלינית. פסיכותרפיה מתארת טיפול ע"י שיחות שפסיכיאטרים, פסיכולוגים קליניים ועובדים סוציאליים בעלי תואר שני ומעלה בתחום בריאות הנפש עוסקים בו. ייחודו של הפסיכיאטר הוא מומחיותו בטיפול תרופתי וייחודו של הפסיכולוג הקליני הוא בעריכת מבחני אישיות לצורך אבחון. בעלי מקצועות אחרים שמציגים את עצמם כפסיכותראפיסטים אינם עוברים על החוק, כי חוק הפסיכותרפיה נמצא בשלבי גיבוש. עפ"י הצעת החוק יוגדר פסיכותראפיסט כפסיכיאטר, פסיכולוג קליני או עובד סוציאלי בעל תואר שני עם התמחות בבריאות הנפש. כללי הצרכנות הנבונה מכתיבים שניתן לבקש לראות תעודה על השכלה ורישיונות מכל מי שמציע את שירותיו ואז אפשר גם לדעת האם מי שמציע את שירותיו שייך לאחד מהמקצועות הנ"ל. מהכרותי אותך דרך ההודעות הרבות שהשארת בפורום בעבר, נראה לי שכל אחד מבעלי שלושת המקצועות הנ"ל עשויים להתאים לטיפול בך אם תאזרי את האומץ לפנות לטיפול. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית