שאלה לגבי מרשם תרופות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/04/2002 | 15:05 | מאת: אחד

האם רופאת מישפחה יכולה לרשום תרופות נוגדי דכאון וחרדה ?

03/04/2002 | 16:37 | מאת: תשובה

עפ"י החוק כל רופא רשאי לרשום כל תרופה! אבל בכל קופת חולים יש מדיניות אחרת לגבי מירשמים וגם כל רופא/ה רשאי/ת לנהוג עפ"י הבנתו וסגנונו האישי. בכל מקרה תמיד עדיף "מומחה"! (פסיכיאטר) לתרופות יש גם תופעות לוואי!!!

03/04/2002 | 17:22 | מאת: רון

תמיד לפני שלוקחים כאלו תרופות רצוי טיפול התנהגותי שבדרך כלל יותר עוזר

03/04/2002 | 18:29 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אחד, רישמית כן, ורופאי משפחה אף עושים זאת די הרבה, בייחוד כשמדובר בנוגדי חרדה. גם לגבי חרדה וגם לגבי דיכאון עדיף שפסיכיאטר יתאים את הטיפול התרופתי ועפ"י ממצאי מחקרים, בשני המצבים השילוב בין טיפול תרופתי ופסיכותרפיה (שיחות) יעיל יותר מאשר כל אחד מסוגי הטיפולים הללו בנפרד. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית