מה איתי מה איתי מה איתי ?????

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/04/2002 | 00:55 | מאת: שוקולד

03/04/2002 | 01:02 | מאת: שוקולד

לא עשיתי צבא , שירתתי חמישה חודשים והפסקתי. הייתה לי איזה בעיה רפואית והיה לי קצת קשה . רע לי כול כך רע לי . לא רוצה להתנדב, לא אוהב את הצבא . כול החברים שלי נמצאים בצבא . עכשיו אני "נזרקתי לאזרחות" כבר שנה אני לא מוצא את עצמי . מסתובב בין החדרים , בין הקירות . ועוד הבעיה הרפואית . לא שלם עם עצמי , מפחד כול הזמן . כיאלו פשעתי כיאלו רצחתי מישנהו והחיים שלי גמורים אני רק בן 19.5 כול החיים לפני . אבל כול הקשרים עם החברים נותקו . אני משקר שאני כן בצבא אני סובל , כול כך סובל , אבל לא מוכן לחזור. פשוט לא שלם עם עצמי . הלב אומר דבר אחד אבל הראש אומר אחרת. כואב לי , רע לי , אני משתדל לעודד את עצמי - להתסתכל קדימה , להחזיר לעצמי את הבטחון העצמי. אבל מאיפה משיגים בטחון עצמי , - מאוסף של הצלחות קטנות! אבל אני כול הזמן נכשל , לא כי אני LOOSER . כי יש לי בעיות לא מצליח לבטא את עצמי . IF ONLY I COULD TERN BACK TIME

03/04/2002 | 01:52 | מאת: טטיאנה

ממוש, אתה צעיר כל החיים לפניך. תתעודד יהיה טוב. תראה מה קורה מסביבך . תפתח דף חדש. הרבה לפניך ואחריך עזבו את הצבא והמדינה לא התמוטטה. שיהיה בהצלחה.

03/04/2002 | 08:06 | מאת: רונית

תראה , לדעתי בכל אחד יש משהו טוב לפחות קטן ואחד אין אנשים שהם לגמרי "דפוקים" (וסליחה על הביטוי) אין אנשים שהם לגמרי רעים לגמרי טפשים לגמרי מכוערים לגמרי בריאים בכל אחד יש מזה ומזה השקע את האנרגיות בלחפש מה טוב ויפה ומוצלח אצלך ובטוח שתמצא במקום להשקיע את האנרגיות במה שלא בסדר אצלך הייה חיובי ותראה שתצליח !!!!!

04/04/2002 | 00:22 | מאת: HERA

גם אני לא עשיתי צבא... אפילו לא 5 חודשים... וכל החבר'ה שלי כן היו בצבא... וזה לא הפריע לי בכלל. ואני לא משקרת... שואלים אותי מה עשיתי בצבא, ואני עונה שלא עשיתי צבא! כי זה לא פשע!!! יותר מזה - הצבא לא רצה אותי - אז שאני אלך ואתחנן? no way!!! במקום זה עבדתי במקום שאהבתי, ותרמתי בו הרבה יותר מאשר לצה"ל!!! אני לא מתחרטת לרגע על זה, שלא הייתי בצבא. לדעתי, עניין הצבא הוא רק וילון, שמכסה על משהו עמוק יותר. וכתבת את זה בעצמך - בטחון עצמי! אז קח את עצמך בידיים ולך לטיפול. כי לשבת עכשיו ולחשוב, "איך יכולתי לעשות אחרת" לא יוביל אותך לשום מקום חיובי!

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית