לד"ר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

01/04/2002 | 23:13 | מאת: שוש

אני נמצאת בטיפול מזה כשנה המטפלת הינה מתמחה וכל הזמן יש מעלי עננה שאולי היא לא מספיק טובה שאולי אין לה את הכלים לעזור לי. הצגתי בפניה את התחושה שמלווה אותי ואמרתי שיש בי אמבלנטיות כי מצד אחד היא עזרה לי והוציאה אותי ממקום מאוד נמוך ומצד שני אני לא מצליחה לראות שינויים מהותיים בעצמי ואני חוזרת לאותם דפוסים רגילים שיש בי מזה שנים רק שהנפילה המפחידה שהובילה אותי אליה אני מרגישה ומקווה שלא תחזור יותר. השאלה האם זה מספיק שהרי נפלתי לא כדי לחזור לאותה נק', נפלתי כי לא היה לי טוב, כי רציתי שינוי, כי רציתי לממש את עצמי ועתה אחרי טיפול של שנה נדמה שחזרתי לאותה נק רגע לפני הנפילה. וזה לא מספיק טוב בשבילי ואיפלו רע כי כמו שאומרים מנפילות יוצאים רק יותר חזקים כל ירידה היא לשם עליה ואני לא מרגישה עולה. התקיעות הזאת משגעת אותי וכבר 4 פגישות אנחנו מדברות עליה. אני בדילמה שמקשה עלי מאוד האם לעזוב האם להישאר. מצד אחד נח לי איתה ואחרי ששנה אני משתפת אותה באני שלי פתאום לחתוך ולגשת למשהו אחר זה נראה לי לא נכון זה כאילו להתחיל מהתחלה. מצד שני אני מרגישה תקיעות שלא מובילה לשום מקום. אני מבולבלת וזקוקה ליעוץ ממקור חיצוני אשמח לקבל תשובה

01/04/2002 | 23:31 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום שוש, נדמה לי שאת עונה לעצמך ואת עונה לעצמך נכון. ממצאי מחקרי הערכת תוצאות טיפול, וגם ניסיון קליני מצטבר, מראים שקשר טוב (כמו שאת מתארת שיש לך) בין המטפל והמטופל הוא הגורם המנבא העיקרי הצלחה בטיפול, עד כדי כך שהוא מבטל את ההבדל בין שיטות טיפול שונות. תקיעות בטיפול היא מצב מוכר והמטפלת עושה את הדבר הנכון כשהיא מבררת איתך את זה ומקדישה לכך זמן רב. התקיעות בטיפול משקפת גם את ההתייחסות שלך למצבים אמיתיים בחיים שבהם את חשה תסכול כשדברים לא זזים בקצב שלך, או לבטים שיש לך בין אלטרנטיבות שונות ולכן חשוב מאוד ללבן זאת. כמו שאת מתארת את הקשר בינך ובין המטפלת, המלצתי היא בהחלט להישאר. לפעמים רואים שינוי רק אחרי שטיפול מוצלח הסתיים. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית