זהות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

31/03/2002 | 15:19 | מאת: חיים

אני בחור בן 24 לא היתה לי חברה מעולם עד לא מיזמן היתי יודע את הזהות המינית שלי היתי נימשך לנשים ואך ורק לנשים עד לא מיזמן ההיתי גם בתול לאחר מאמצים רבים מצאתי סוף סוף אישה לישכב איתה היא אישה מבוגרת כבת 40 יום למחרת ההיתי בהי והרגשתי כף אם עצמי לאחר מיספר ימים מישהו אמר לי שהיא שכבה אים כול החברה המגעילים הערך העצמי שלי ניפגע והתחלתי להיכנס לדיכאו עמוק הפסקתי לאכול ופיתאום שמתי לב שהתחלתי לא להימשל לבנות כמו פעם לאחר תקופה נירגעתי והתחלתי לעבוד יום אחד דיברתי אם משהוא על בחורה משותפת שאנו מקירים ותוך כדי שיחה היסתכלתי לעבר איבר מינו לאחר זמן התחלתי לחשוב מה קרה והגעתי למסקנה שאולי לא היתה לי חברה ביגלל שאני הומו למרות שמעולם לא נימשכתי לבנים התחלתי לפתח תסביך שלא יכולתי להיסתכל על בנים יותר והרגישו שמשהו לא בסדר איתי וכולם הכלו להילחשש שאני כניראה הומו ניכנסתי לדיכאון עמוק אפילו חשבתי מחשבות אובדניות מה גם שהתחלתי להיתנתק מכולם שלא יסימו לב כי באופן אובססיבי התחלתי להיסתכל למיפשעות גברים אני תמיד נידלקתי על בחורות ואפילו היאהבתי פעמים רבות ועוד פרט ששככתי הוא שליפני המיקרה אחד החברים הטובים שלי ניסה להתחיל איתי גם לו לא הייתה מעולם חברה והיחברתי איתו כי חשבתי שיש לו אותה בעיה אים נשים כמוני מין פחד כזה מקשר ולבסוף היתברר שהוא הומו ליפעמיפ קלתטי שמשהוא לא בסדר איתואבל תמיד אמרתי לא יכול להיות אני משווה את עצמי עליו ואומר אולי גם אני כזה החלו להיות חלומות מיניים שהזאות המינית של הפרטנר לא מוגדרת מה קורה איתי לעזזל

31/03/2002 | 16:02 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום חיים, קראתי בעיון את פנייתך וצר לי שאתה נאלץ לסבול כל כך. כפי שעניתי ל"אלמוני" (ראה קישור לתשובתי בסוף התשובה) לפני מספר שעות, הדחף המיני שלנו הוא גולמי, כלומר, חסר כיוון ובעצם כולנו דו-מיניים, אלא שאצל רובנו המשיכה לבני מיננו מודחקת ולא מודעת ואצל אחוז קטן יחסית באוכלוסייה המשיכה לבני המין השני היא זו שמודחקת. אלמלא ההתייחסות החברתית הקשה להומוסקסואלים, גם תגובתך לא הייתה קשה כל כך. בגלל תגובתך הקשה, קשה לבודד את הנטייה המינית שלך ולהתייחס אליה, כי אתה מגיב בדיכאון ובפאניקה. לכן אני מציע לך לפנות בראש ובראשונה לאיש מקצוע מוסמך,בגלל הדיכאון והנטייה האובססיבית הייתי מציע לך לפנות לרופא פסיכיאטר לצורך טיפול תרופתי מתאים, ובהמשך לשיחות אצל איש מקצוע מוסמך שיהיה פתוח ללבן איתך את הנושא בשני הכיוונים: יכול להיות שבהמשך חייך תקיים יחסים גם עם גברים וגם עם נשים, כרגע מוקדם מדיי להסיק מסקנות כי אתה מבוהל. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין להלן הקישור: http://doctors.co.il/forums/read.php?f=6&i=345926&t=345882

02/04/2002 | 05:17 | מאת: אלמוני

מה שאתה אומר בעצם זה שאנחנו יכולים לקבוע את הנטייה המינית שלנו.....?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית