פסח blues

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

27/03/2002 | 12:42 | מאת: מדופרסת

זה קורה לי בכל חג משמעותי ..כזה שמתכוננים אליו... מגיע היום המיוחל ואני נתקפת במרה שחורה... אני בוכה... מרגישה שהכל חרא....רבה ומתפרצת על כולם .... פשוט הורסת לכולם את החג.... על פניו אין שום סיבה סה"כ האירועים האלה עוברים עלינו (ילדי ובעלי) באווירה טובה, ובכל אופן אני לא מצליחה לשלוט בזה... לפעמים אני מרגישה ממש כלבה ,,, איך ל"זרום" עם החג מבלי לריב או להיות במרה שחורה

28/03/2002 | 10:12 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, חגים משפחתיים הנם מועד ידוע להתפרצות דכדוך נפשי, כי הם מבליטים ומקצינים את הפער בין תחושת האדם המסויים - שאינה טובה באופן בסיסי, ובין מה שנראה כתחושה טובה ומאושרת אצל שאר הסובבים אותו/ה. טוב יהיה אם תקחי את התחושה הזו, שמציקה לך בעיתות של ערב חג, ותתיחסי אליה כאל נורת אזהרה סמפטומטית, בהקשר הכולל של שביעת הרצון שלך מעצמך (קריירה, הורות, זווגיות, וכו'). לכשיעבור החג, אל תתנחמי מכך שנורת האזהרה כבתה, אלא תתחילי במהלך פסיכולוגי לחיפוש אחר פתרונות בסיסיים. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית