חלומות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

24/03/2002 | 10:47 | מאת: amir

לעורך המדעי שלום יש לי חלומות מוזרים שמתלווים בקולות מוזרים ובצעקות תוך כדי החלום שממנו אני מתעורר, אני לא יודע לאיזה פורום לפנות והייתי מאוד רוצה לספר למשהו את החלומות שלי במטרה להבינם בברכה אמיר

26/03/2002 | 08:56 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אמיר, היגעת לפורום הנכון. "החלום", אמר פרויד, "הוא שביל הזהב אל הלא-מודע". המקום להבין את משמעותו הוא בטיפול פסיכותרפויטי (שיחות), מה גם שאתה מתאר סיוטי לילה שמציקים לך. פירוש החלום אינו עניין מדעי אמנם, אך גם אינו מיסטי, כלומר, החלום עפ"י התפיסה הפסיכולוגית, אינו אמור לנבא מה יקרה בעתיד. החלום הוא כן ראי הנפש ובהם בו לביטוי משאלות, דחפים ופחדים שאינם באים לידי ביטוי במצב עוררות. סיוטי לילה מהסוג שאתה מתאר מתרחשים בתקופות של מתח ולחץ. אם אתה זוכר את חלומותיך, הרי שהדבר יכול לשמש קרקע פורייה להתחלת טיפול פסיכולוגי. בכל מקרה, אין משמעות אוניברסלית-כללית לחלומות ויש לנסות להבינם רק על רקע סיפור החיים האישי שלך והמצב בו אתה נתון בתקופה בה אתה סובל מהסיוטים הללו. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

26/03/2002 | 09:24 | מאת: אמיר

ד"ר רובינשטיין שלום תודה על התשובה. בעצם מה שאתה ממליץ זה שאני אלך לבצע שיחות עם פסיכיאטר או פסיכולוג וביחד ננסה להבין מה קורה? אם כן דרך קופ"ח? פרטי? בברכה אמיר

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית