ליכן פלנוס

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

21/12/2000 | 00:58 | מאת: אתי

לפני ארבעה חודשים היתגלתה אצלי מחלת עור בשם ליכן פלנוס ולאחר שקראתי חומר על המחלה הבנתי שהמחלה פורצת עקב מצב נפשי לא טוב . כיום יש שיפור במחלה. רציתי לדעת אם אני צריכה איזה טיפול פסיכולוגי, פסיכיאטרי? אני מרגישה עם עצמי טוב מאוד .

21/12/2000 | 21:08 | מאת: טלי וינברגר

אתי שלום רב, מחלות עם רקע פסיכוסומטי הינן רבות. היום נהוג לחשוב שלכל מחלה יש היבט נפשי שמשפיע על אופי ומהלך המחלה. גם המחלות "הפיזיות" ביותר בעלות רקע נפשי, מתחים, לחץ, דיכאון וכו'. את טוענת שאת מרגישה טוב עם עצמך, ובכל זאת משהו שם התפרץ. טיפול אינו מיועד רק ל"משוגעים" אלא גם ל"נורמליים". להערכתי טיפול מתאים לכל אדם ותורם למיצוי יכולות והגדלת רפרטואר ההתנהגויות ודרכי ההתמודדויות. אם אין לך התנגדות בסיסית לטיפול, הייתי ממליצה על כך בחום. זה לא יכול להזיק, אם הגעת למטפל טוב... בברכה, טלי פרידמן

21/12/2000 | 21:21 | מאת: חושחש

מה זו המחלה הזו?

21/12/2000 | 21:30 | מאת: אופיר

מיצטרף לשאלה של חושחש,אני חיפשתי את השם בספר דרמטולוגיה ולא מצאתי,אני אשמח אם תיכתבי את שם המחלה באנגלית דבר שני,אני יודע שהיפנוטרפיה פועלת יופי במיקרים של מחלות פסיכוסומטיות,אני לפחות שמעתי על בעיות במע' עיכול ו דם שהיפנוטרפיה חוללה פלאים אולי גם תופעות דרמטולוגיות יושפעו באותו אופן...כדי לנסות לישאול אופיר

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית