סרוקסט עם שתייה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/03/2002 | 01:53 | מאת: מלאך_עצוב

התחלתי לא מזמן לקחת כדורי סרוקסט , בינתיים אני לא חש בשום שינוי , שאני כמובן מייחל לרגע שבו אני אחוש בשינוי כלשהוא לטובה. 1. כמה זמן לוקח בערך עד שמתחילים לחוש בשינוי בעקבות נטילת הכדור ? 2. בעלון ההסבר שבה עם הסרוקסט כתוב שיש להמנע משתיית יין או משקאות חריפים , אני כן נוהג לשתות פה ושם משקאות אלכהוליים , האם עליי להמנע מכך לגמריי ? אם אני כן אמשיך לשתות ולקחת את הסרוקסט , יכל להווצר לי נזק ??. תודה מלאך עצוב

25/03/2002 | 08:48 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום מלאך, השפעת הסרוקסט אמורה להתחיל להיות מורגשת לאחר 6-2 שבועות מיום התחלת הטיפול ויש להמתין בסבלנות את כל ששת השבועות עד לקבלת החלטה אם הוא עוזר או לא. (במידה והעלייה במינון הייתה הדרגתית, יש לספור את ששת השבועות מיום המינון המקסימלי שהוא המינון הטיפולי שנקבע לך.) אלכוהול אינו פועל נגד התרופה אלא מחזק את השפעתה. הנזק שבכך הוא שקשה יהיה להעריך את השפעת התרופה נטו. השילוב עלול להיות גם מסוכן מבחינת הפגיעה בעירנות, בריכוז ובתפקוד כתוצאה מכך. יתר על כן, סרוקסט הוא תרופה אנטי דיכאונית ואלכוהול עצמו, בייחוד בשימוש ממושך, גורם לדיכאון, בייחוד אם יש לך נטייה לכך. לכן מומלץ להפסיק לשתות לחלוטין עד התייצבות המצב. ייתכן שאם התרופה תעזור לך, ואתה רגיל לשתות כמויות קטנות של אלכוהול, יהיה מקום להיוועץ בפסיכיאטר שרשם את התרופה האם מותר לך לשתות אלכוהול וכמה. אך כל הזמן בהתייעצות עם הרופא המטפל - זאת רק בתום ששת השבועות של נטילת התרופה במינון הטיפולי שנקבע לך כדי שתתייצב עליה ואפשר יהיה לקבוע האם היא עוזרת לך. בכל מקרה, יש לזכור שהטיפול התרופתי הוא סימפטומאטי בלבד וטוב תעשה אם תפנה לטיפול פסיכותרפויטי (שיחות) כדי לטפל בסיבות לדיכאון ו/או לחרדה כדי להחזיר שליטה לחייך ולטווח הארוך יותר להיות מסוגל לחיות בלי דיכאון ובלי תרופות. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית