ניסיון והשפעה לטווח ארוך

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/03/2002 | 01:22 | מאת: בני

שלום. אני חזרתי מטיול ארוך בדרום אמריקה לפני חודשיים. לפני החזרה עשיתית משהו שהתחרטתי עליו ואני עדיין מתחרט עליו - השתכנעתי ע"י מישהו ועישנתי ג'וינט. לקחתי רק כמה "שאכטות" ואז תפסתי את עצמי והתחלתי "להכות" על עצמי (בצורה מנטלית, לא פיזית) על "איך יכלתי, זה לא אני..." כשהתחילה השפעה כלשהי, התנגדתי אליה, וכל הזמן רק חיכיתי לוודא שכלום לא קורה. למחרת בבוקר הבטחתי לעצמי שיותר אני לא מעשן, לא שותה ולא פוגע בגוף שלי. אבל, הבעיה שלי היא שכל הזמן פחדתי ש"הנה, עשיתי לי נזק בלתי הפיך לגוף", ולא הצלחתי לצאת מהפחד הזה. אחרי כמה זמן התחלתי להרגיש כאילו העין "מרצדת", ובכל פעם שהייתי במקום שקט הרגשתי כאילו יש לי משהו בראש (קשה לי להסביר מה, אבל כאילו המוח לא 'רגוע' וצד אחד כאילו משותק או משהו כזה). אחרי החזרה לארץ זה החמיר, ואחרי נסיעות ארוכות ריצדו לי העיניים. אבל מה שכן, הרבה פעמים כשנרגעתי זה חלף ליום או יומיים, ואז חזר. אני מרגיש שאני לא עצמי. השאלה היא האם השימוש החד-פעמי הזה יכל היה לעשות משהו כזה למוח שלי? האם זה פסיכולוגי? מה אני יכול לעשות. אני כל הזמן מרגיש שדפקתי לעצמי את החיים, בגלל שזה כ"כ לא אני. אשמח לקבל תשובה מהירה. נ.ב. לא הלכתי עדיין לבדיקה, ובדיקת עיניים שטחית שביצעתי היתה בסדר.

25/03/2002 | 01:32 | מאת: .

בטוח שזה פסיכולוגי , אין סיכוי שזה משהו אחר . אתה ברמת סיכון גבוה להיפוכונדריות במקרה הטוב או למחשבות כפייתיות / חרדה. טיפול - זו התשובה ויפה שעה אחת...

25/03/2002 | 01:34 | מאת: בני

תודה, אבל אפשר לשאול מאיפה הידע?

25/03/2002 | 08:36 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום בני, הצטערתי מאוד לקרוא על החוויה הלא נעימה שעברת ועל השלכותיה. ג'וינט אכן יכול לגרום נזקים בשימוש ממושך, לעיתים אחרי שימוש קצר ולעיתים אחרי שימוש יותר ממושך, אך קשה להאמין שניסיון חד-פעמי לפני מספר שבועות אחראי לתופעות הפיזיולוגיות שאתה מתאר. לפי תאיוריך, החוויה גרמה לך לאבד שליטה והיוותה איזה "טריגר" להתפרצות של קשיים רגשיים שהיו פורצים גם בהשפעת מצב מלחיץ אחר. ברוח אוהדת ויותר מקצועית ממה שהוצע לך ע"י האלמוני/ת, אמליץ לך גם אני לפנות לטיפול. הייתי ממליץ לך לפנות קודם כל לרופא פסיכיאטר, לאו דווקא בגלל שהמצב חמור, אלא משום שהוא גם ייטיב להסביר לך את ההשלכות של עישון הג'וינט ולהתייחס לקשר בין גוף ונפש וגם יוכל להתאים לך טיפול תרופתי אנטי-חרדתי כשלב ראשוני. לאחר טיפול נקודתי זה אני בהחלט ממליץ על פסיכותרפיה (שיחות) כדי לעבד יותר לעומק מה נמצא בתוך אותה תיבת פנדורה שהעישון החד-פעמי של הג'וינט פתח. נא ראה במשבר הנוכחי הזדמנות לחזק את עצמך ולפתח את החוסן הנפשי שלך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית