פסיכולוג ופסיכיאטר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/12/2000 | 23:17 | מאת: ורד

מה ההבדל בין פסיכולוג לפסיכיאטר?

21/12/2000 | 15:41 | מאת: דפנה

קודם כל, פסיכיאטר הוא רופא. פסיכיאטריה היא מומחיות ברפואה. פסיכולוג אינו רופא. אמנם, ישנם פסיכיאטרים העוסקים בפסיכותרפיה בצורת טיפולי שיחות וכדומה, בדומה לפסיכולוגים, אלא שפסיכיאטר מוסמך, למשל, לאבחן מחלות נפש על רקע אורגני, ולשלול (אולאבחן) מצבים רפואיים העומדים מאחורי בעיה נפשית. הוא גם יכול לרשום תרופות, מה שפסיכולוג אינו מורשה לעשות. פסיכולוג הסבור שלמטופל שלו יש בעיה רפואית המצריכה טיפול תרופתי או אישפוז, צריך להפנות את המטופל לפסיכיאטר, להמשך אבחנה וטיפול.

21/12/2000 | 17:47 | מאת: ד"ר אורן קפלן

ורד שלום תוכלי לעיין בנוסף בכתובת הבאה המסבירה בקצרה על מקצועות הטיפול השונים http://www.therapy-guide.com/jobs.htm מדוע את שואלת? סתם לידיעה כללית או מתלבטת להיכן לפנות? בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית