כאבים וחום בידיים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

23/03/2002 | 18:55 | מאת: שרונה

כשאני הולכת לישון, יש לי נדודי שינה. לאחרונה התחלתי לסבול מהרגשה ששתי הידיים שלי בוערות מבפנים, וכואבות. האם זו יכולה להיות צורה של חרדה? או שעלי לרוץ לרופא. יש לציין שאני סובלת מחרדות.

23/03/2002 | 19:15 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום שרונה, על פני הדברים כפי שאת מתארת אותם, נדודי השינה הם ללא ספק חלק מחרדה, ובאשר לכאבים ולחום בידיים - למרות שבד"כ המלצתי היא קודם כל להיבדק גופנית, הרי במקרה שלך, הואיל ואני מבין שאת מטופלת בקשר לחרדות שלך בלאו הכי, אני מציע שתפני לגורם המטפל ותתייעצי אם יש טעם לפנות לבדיקה גופנית, שאולי תכניס אותך לסדרת בירורים מיותרת מבחינת העומס הנפשי שמוטל עלייך בלאו הכי. אם אינך נמצאת בטיפול נפשי בקשר לחרדותייך, ברור שמומלץ מאוד לעשות זאת, עדיף שילוב של טיפול תרופתי ופסיכותרפיה (שיחות). בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

24/03/2002 | 22:04 | מאת: לאונרד

שרונה יקרה היו לי בצעירותי דברים דומים,ונוכחתי שזה מקרים של חרדות שמתבטאים באיפוכונדריה, כלומר מחלות. א, למדתי להכיר את עצמי ולהתמודד אם זה. להבחין בין מחלה אמיתית לבין חרדות. וכמובן נעזרתי בתרופות נגד חרדות. היום ישנם תרופות טובות מאוד ויעילות. אני לא רוצה לנקוב בשמות. גשי לפסיכיאטר והוא כמובן יעזור. אני רק נותן לך ממקרה שהיה לי. בהצלחה לאונרד

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית