שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/03/2002 | 16:26 | מאת: דנה

לפני שנתיים התחלתי טיפול בסרוקסט. הטיפול מאוד יעיל. אני לוקחת 4 כדורים ביום. מאז שהתחלתי את הטיפול עליתי 15 קילו. האם זה קשור ומה אפשר לעשות.? אני רוצה לציין שאני מאוד מרוצה מהכדור ולא הייתי רוצה להחליפו

20/03/2002 | 18:11 | מאת: HERA

דנה, לרוב הכדורים יש תופעות לוואי... אצל כל אחד זה בא לידי ביטוי בצורה שונה... מכיוון שאת מרוצה מהסרוקסט, אולי כדאי לך להתייעץ עם דיאטנית, ובמקביל לעשות קצת פעילות גופנית. בהצלחה, HERA.

20/03/2002 | 20:04 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום דנה, לצערנו, אין עדיין רופא פסיכיאטר בפורום והוא הגורם המוסמך לענות לשאלתך. עלייה במשקל אינה תופעת-לוואי מוכרת של נוגדי דיכאון מסוג SSRI עליהם נמנה הסרוקסאט. להפך: בעיקר בתחילת הטיפול תרופות אלו גורמות לבלימת התיאבון. האם אכן העלייה במשקל היא תוצאה של תיאבון מוגבר? אם לא, כדאי לבדוק תת-פעילות של בלוטת המגן (בדיקת דם פשוטה אצל רופא המשפחה). אם הסרוקסאט עוזר לך, אינני רואה שום סיבה להפסיקו. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית