לכול הרופאים המומחים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/03/2002 | 20:45 | מאת: יעל19

לרופאים המומחים שלום. שמי יעל 19 ולפני שנה לערך נאנסתי . הגשתי תלונה במשטרה ולפני חודש היה המשפט . הנאשם העליל עליי עלילות והמציא גירסה ומניע שהם שטויות ודברים פשוט לא נכונים! ההגנה הכי טובה זו התקפה... אני באמת נאנסתי ! ועברתי טרואומה מאוד מאוד קשה . קיום אני חיה בפחד מוות! , גם מאותו אדם וגם מכך שהוא עלול להמשיך במעשי אונס. החיים שלי פשוט הפכו להיות בלתי-נסבלים מאז אותו אירוע והמשפחה שלי כמעט והתפרקה בגלל אותו אדם שפל שאנס אותי. בעת המשפט הייתי מאוד מאוד לחוצה למרות שהשופט ניסה להרגיע אותי. במשפט כנראה באים בגישה שאם את צועקת ולחוצה אז את לא דוברת אמת. דבר נוסף הוא שהיה הרבה סתירות בין הגירסה שנתתי במשטרה לבין מה שאמרתי במשפט. ידעתי לפני העדות שלי במשפט על הסתירות אך היה חשוב לי להגיד רק אמת! למרות הסתירות והאמנתי שיאמינו לי כי זה באמת מה שקרה. הסתירות נבעו מכך שלאחר האונס הרגשתי מאוד מאוד אשמה , וכשהגשתי את העדות במשטרה , שזה היה שלוש שעות אחרי האונס היה חשוב לי רק לחזור הביתה והרגשתי כול כך אשמה שאמרתי כמה דברים שהם לא נכונים , לא מתוך אינטרס לשקר אלה מהלחץ העצום שבו הייתי נתונה. היום לאחר שאני מפרשנת את הדברים , מה שקרה היה שונה מעט ממה שסיפרתי במשטרה. הנאשם זוכה !!!! ובמקום לסגור מעגל הוא נשאר פתוח לנצח !!! אני שוב מרגישה אשמה , הנאשם יצא עם חיוך מהמשפט!!! וזה חרוט לי בזכרוני . אני מקבלת טיפול פסיכולוגי בתדירות גבוהה מאז שהנאשם זוכה אך למרות זאת ההרגשה נוראית ואני חיה כול הזמן בפחד. זה דבר נורא לחיות בפחד :-( כול הבטחון העצמי שלי נעלם כלא היה . איך יוצאים מזה ????? בנוסף יש לי בעיות בריאות קשות (שלא נובעים ממצב נפשי ) והשילוב בין השניים הוא הרסני !!! אני לא רואה את עצמי מתאבדת או משהו כי החיים זה ערך עליון - אבל אני חושבת על זה הרבה מפנטזת מדמיינת - אבל סמוכה ובטוחה שזה ישאר בגדר דימיון. איך מתגברים על זה שהוא זוכה ??? איך מתגברים על הפחד ??? בתודות על תשובה מעודדת ומעשית , יעל נ.ב. אני חוזרת ומדגישה שאני נמצאת אצל טיפול פסיכולוגי קבוע. פסיכולוג עם קבלות בתדירות גבוהה - לפי עצתו.

19/03/2002 | 21:32 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום יעל, אכן קרה לך דבר נורא. טוב מאוד שאת בטיפול. שנה זה המון זמן בעיני בחורה בת 19 אבל גם נורא מעט זמן כדי להחלים מטראומה כזו. הפצעים עדיין פתוחים והמשפט גורם לא רק לך לחטט בהם אלא גם לאנשים זרים, כמו השופט, או גרוע מכך "פרקליטו של השטן". המפגש עם האנס בבית המשפט גם הוא מעין "אונס חוזר". חשוב מאוד שתעבדי את כל זה עם המטפל, מה שאני מניח שאת עושה. המשפט הוא חוויה קשה אך יש לו ערך עצום מבחינה טיפולית, כי הוא אינו מאפשר לך להדחיק את הטראומה. זה מאוד קשה כעת, אני יודע, אך זה מאוד משתלם לטווח רחוק. מהבחינה הזו, עשית את הדבר הנכון ותוצאות הטיפול הנכון בזמן הנכון, יש לקוות שיתנו את פירותיהם בשלב מאוחר יותר בחייך. כעת מוקדם מדיי להסיק מסקנות וכל הרגשה אחרת ממה שאת מתארת הייתה לא טבעית ולא נורמאלית. הרבה הצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית