אקסטזי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/12/2000 | 14:28 | מאת: ד"ר אורן קפלן

לאחרונה התנהל בפורום דיון בנושא אקסטזי התפרסמה היום כתבה בוואלה בנושא, מעניין לקרוא http://news.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=printer&id=34202

20/12/2000 | 22:47 | מאת: ד"ר אבי פלד

אקסטזי גורם להפרש-יתר של חומרים בשם נויורוטראנסמיטורים (חומרים קריטיים להעברת אינפורמציה במוח. היום ידוע כי היכולת לחוות את המציעות באופן קוהרנטי ויעיל תלויה בחיבוריות הבין-תאים שהחומרים הנויורטרנסמיטורים ממשים. פגיעה בחיבוריות זאת על ידי נטילת אקסטזי גורמת לפגיעה בבוחן-מציעות עם הלוצינציות מחשבות-שווא ובלבול קטליני וסיכוי גבוה להתפתחות פסיכוזה - דהיינו, כל מה שציינתי מעלה (הלוצינציות וכו...) מה שמדאיג במצב זה הוא שהמוח הוא פלאסטי - דהיינו החיבוריות היא דינאמית והתאים משתנים כל הזמן - חיבוריות פגועה עלולה "להיקבע" ואז יכולה להתפתח סכיזופרניה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית