פחדים - צריכה עזרה דחוף!

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/12/2000 | 21:41 | מאת: רחל

אני מאד מפחדת מטיסות לאחרונה נכנסתי לעסק המשפחתי של נסיעות בנוסף על כך שאצלנו במשפחה נוסעים הרבה. כשחנוכה מתקרב גובר עלי הלחץ לצאת עם כולם לחופשה המשפחתית. אני מסרבת, ההורים שלי רותחים מכעס ומקניטים אותי בכל הזדמנות זה לא שאני לא רוצה אני מפחדת עזרו לי!

20/12/2000 | 00:06 | מאת: ד"ר אבי פלד

צרי איתי קשר (בלחיצה על שמי בדף הפורום תגיעי לכרטיס האישי שם תמצאי את הטלפון הנייד שלי) חבל על הסבל והמגבלה נתן לפתור את הבעיה בקלות וביעילות -

20/12/2000 | 00:14 | מאת: טלי וינברגר

רחל שלום רב, אני ממליצה לך לפנות לטיפול התנהגותי. בדרך כלל מדובר בטיפול קצר מועד שנמצא יעיל ברוב המקרים. בנוסף, בבתי"ח הגדולים (בלינסון וכו') יש מרכזים המיועדים לאנשים שאמורים לטוס וסובלים מבעיות שונות, פיזיות ו/או נפשיות. ניתן לבדוק שם את היכולת לעמוד בטיסה, ולטפל בכל הדרוש טיפול. המלצותיי אלו הן בעיקר לאור המיידיות אותה את מדגישה, אם כי עד חנוכה (פחות משבוע ימים) זה מיידי מדיי. בנוסף, ייתכן ויש אפשרות להשתמש בכדורי הרגעה רק כדי לעבור את החרדה בטיסה, אך בנושא זה בקשי את ייעוצו של ד"ר פלד. בברכה, טלי פרידמן

20/12/2000 | 00:45 | מאת: ד"ר אורן קפלן

מצטרף להמלצות עמיתי. ברוב המצבים של פחד מטיסות ניתן לטפל בצורה יעילה בכלים פסיכולוגים קוגניטיביים והתנהגותיים. פעמים רבות רצוי לשלב טיפול תרופתי ובשילוב השניים התוצאות מיטביות. בהצלחה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית