סיוטי לילה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/12/1999 | 23:14 | מאת: מור

שלום, לפני כחודש צפה אחי בן ה 13 בסרט הקולנוע "החוש השישי" ומאז סובל מסיוטי לילה קשים והוא מסרב ללכת לישון לבד במיטתו (מה שגורם לנטל על שאר בני הבית). אני צפיתי בסרט הנ"ל גם כן ואני חייב לציין שבסרט אכן ישנן מספר סצנות מפחידות ומצמררות. מה שהפתיע אותי אצל אחי הוא התגובה הקיצונית שלו לסרט, שהרי הוא ילד נורמלי ויציב שלא סבל בעבר מפחדים וחרדות יוצאי דופן כלשהם. ניסינו (אני והורי) להסביר לו שזה "רק סרט" וניסינו לפשט לו את הדמויות והעלילה כך שיבין שאין לו ממה לחשוש אך כל זה לא הועיל. חשבתי ללכת איתו לסרט בשנית כדי שיוכל להתמודד שוב עם פחדיו ,אך אני לא בטוח שזה הדבר הנכון לעשותו וכן אני חושש מתגובה הפוכה מהרצוי. איך מתמודדים עם סיוטי לילה אצל ילדים קטנים? אני מניח שברוב המקרים הם לא תופשים את ההבדל בין הסרט למציאות, אך לא כך במקרה הנ"ל. אחי מבין שמדובר בסרט, הוא יודע שהדמויות מגולמות על ידי אנשים בשר ודם ובכל זאת הוא ממשיך לפחד. האח המודאג.

14/12/1999 | 21:50 | מאת: אמיר זהר

למור שלום רב כדי לתת תשובה מהימנה יותר עלי לקבל פרטים נוספים. האם הוא לא ישן במשך כול הלילה? עד כמה הסיוטים דחופים? מה תוכן הסיוטים האם בעבר קרו מקרים דומים? סיוטי לילה הם טבעיים לגמרי אצל ילדים השאלה מה חומרתם וכדי לקבל תמונה יותר מקיפה עליך לעדכן אותי בעוד פרטים ואשמח לעזור שי קולין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית