לד"ר יוסי רוסמן- פנייה אישית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

17/03/2002 | 13:01 | מאת: ש נ ה ב

בוקר טוב קראתי את הודעתך בדבר מחיקת נושאים לא רלבנטיים... מסכימה שיש מקרים בפורום זה, כשעצים סבוכים גדלים להם ותופסים דפים שלמים. אני משתתפת פעילה בפורום מאז חצי שנה, וחייבת להודות כי נהנית לקרוא ,להביע עמדה, לסייע, ללמוד מבעיות של אחרים, ולהעשיר את עצמי תוך כדי הפינג-פונג הזה של שאלות ותשובות בינינו חברי הפורום, ותגובותיהם של היועצים המקצועיים. ייתכן שעל פניו, למי שמציץ ומבקר מבחוץ, יכול להתקבל הרושם כי האנשים פה קצת "מתקשקשים"..... אבל יוסי, אין זה כך. בשבועיים האחרונים אותרה אשה שחיבלה במבנה הטוב והתומך של הפורום, אותה אשה התחפשה בתחפושות שונות ומשונות, ניבלה פה, ועירערה את האווירה הטובה והתומכת. ברצוני להעיר באופן אישי, כי בעיקר בגלל שבעצם איש מהנהלת הפורומים לא "עלה " על העובדה שהיא גורם "עוכר שלווה", אני לקחתי על עצמי את המטלה הלא נעימה הזו, ודאגתי לחשוף את פרצופה ברבים... היתה זו שערוריה וירטואלית לא נעימה, שהכניסה את הפורום לאנדרלמוסיה קטנה, לשמחתנו- נעלמה הגברת לא לפני שירקה אש ותמרות עשן.... אבל מעבר לזה, גם אם יש התכתבות אישית בין חבר כזה או אחר, מעל דפי הפורום, הרי כל כך פשוט להתעלם ולעבור לדף הבא..... לא כך?? דוקטור רוסמן, יש פה כל כך הרבה משתתפים שנעזרים אחד בשני, אם היית לוקח קצת זמן ומדפדף אחורה,(לא בזעם)..היית נוכח כמה אנחנו משתדלים האחד כלפי השני....מבוגרים לצעירים, גברים לנשים, בכל שעות היממה.... כל אחד מנסה לתרום מעצמו ולעזור לזולת. הרי זו גדולתו של הפורום הספציפי הזה ... כשבא מכתב ממך,מנהל הפורומים ,האומר שכל מה שלא ייראה רלבנטי יימחק- זה כמו, כמו לסתום פיות, בחלק מהמקרים, והרשה לי להסביר את עצמי:-. גם אם למשל תהיה לאלמוני בעיה, שאיננה קשורה לתרופות או לייעוץ פרופר פסיכולוגי, הכותב יחשוב פעמיים אם להתחיל להחשף...כי ייתכן מאוד שמילותיו יימחקו שרירותית, ....ואז- הלכו לאיבוד מאמצי הנפש שלו להחשף.הלוך יילך לאיבוד גם הרצון הטוב של מי שאכפת לו להתערב ולסייע- כי עלולה להיות אפשרות שדבריו יימחקו תוך זמן קצר- - - - - - אז למה להתאמץ מלכתחילה לענות ולסייע??? ד"ר יוסי רוסמן הנכבד- גרעין המשתתפים הקבועים קצת המום...אני פונה אליך, עזור לנו לפזר אי בהירויות עתידיות....בבקשה נסה להגדיר לנו אולי באופן יותר ברור, מה "יעבור" מה יימחק? תשובתך חשובה לנו. תודה ש נ ה ב

17/03/2002 | 13:08 | מאת: ר

בוקר טוב רציתי שוב להודות לך על תגובתך. לשמחתי אותם הספקתי לקרוא לפני שהם נמחקו. בכל אופן מנסה לצבור כוחות ולהמשיך. ושוב תודה ר

17/03/2002 | 13:16 | מאת: ש נ ה ב

היי ר לצערי, בגלל שהכל נמחק, קצת קשה לשחזר על מה כתבנו אחד לשני.... זה החסרון הגדול של מחיקת דברים באופן כל כך שרירותי....ולא הוגן. אני מאוד מקווה שהספקת לקרוא , לי קשה כרגע לשחזר מכיוון שעברו מספר ימים מאז, (וזה מרגיז לאללה.....). אשמח לשמוע ממך... ביי ש נ ה ב

17/03/2002 | 14:32 | מאת: כוכבית

היי שנהב, צהריים טובים מה שלומך? מה קרה? מי רב עם מי? למה את כועסת על ד"ר רוסמן? חוץ מהבלאגן מה קורה איתך? יום טוב כוכבית

17/03/2002 | 14:49 | מאת: ש נ ה ב

היי כוכבית אני לא כועסת, אני רק מבקשת הבהרות מדוקטור רוסמן, שכתב לנו בעמוד הקודם, כי יימחקו מכתבים שאינם רלבנטיים, או עצים סבוכים. קראי את דבריו, ותביני אותי. אני לא רבה. אני אשת שלומות, נשבעת לך! וגם שלומי טוב מאוד. ושלך?? ביי ש נ ה ב

17/03/2002 | 14:38 | מאת: ניר

יפה כתבת, ובעיקר נכון וצודק.

17/03/2002 | 19:51 | מאת: ליבי

כבר כתבתי כאן בעבר, הפורום הזה שונה משאר הפורומים בזה שהוא לא עובד על סימפטומים מסוימים שיכולים לעבור תוך טיול תרופתי ומוגדר. כלומר,יש בעיה, ומציעים פיתרון ע"י צעדים א' ב' וג'. בשיחות - שלפעמים נראות לא רלוונטיות - אפשר להשיג הרבה. הכותב ומי שכתבו לו מבינים את המסר ומתקשרים תוך כדי השיחה ה"סתמית" גם אם לא כולם מבינים את המסר. כבר כתבתי כאן קודם, כשאנשים אחרים התרעמו על הנטיעות שנעשו פה, שגם אם שיחה סתמית ועץ ענף של מסרים קצרים ו"לא חשובים" הועילה שלמישהו/י ולו רק במעט...דייני.

17/03/2002 | 20:32 | מאת: תוהה

ובכל זאת אם יורשה לי להעיר בעדינות, לחדשים קצת קשה ואולי גם לא נעים להצטרף לפורום בו יש מתכתבים קבועים בעצים קבועים (אני לא מדברת על כל אותם אנשים נפלאים העוזרים בקביעות אחד לשני ולכולם), התחושה היא של ללכת לאיבוד בתוך סבך היער. - גם קשה להשתלב וגם אם כבר העזת וניסית להשתלב, הרי לא פעם השאלות שלך הולכות לאיבוד ונעלמות בתוך ובין העצים ואין עונה. כשכל עץ תופס איזה חצי עמוד-עמוד, לא מפתיע ששאלות קטנטנות מתחבאות להן בין הענפים ואף אחד לא יידע עליהם. ואם מישהו חדש מנסה להעזר בפורום והוא לא נענה, לא בטוח שיהיה לו אומץ לשאול שוב והוא ינסה, אם בכלל, במקום אחר. גם אם העצים האלו עוזרים, הרי עץ שלם הנכתב באמצע הלילה ובכל ענף הודעה קטנה של "מה נשמע?", לדעתי ראוי שייכתב באי-מיילים, ולא בפורום עצמו, הרי העזרה תהיה זהה, לא? כשאני נכנסת לאתר, אני בפירוש נבהלת מהעצים העצומים ומרגישה מאד לא שייכת. מקווה שלא פגעתי באף אחד.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית