רישום כוזב? לרופא או פסיכולוג דחוף!

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

16/03/2002 | 18:32 | מאת: גיורא

שלום רב, אני חושד, חושש, שכתוצאה מסכסוך עם הקיבוץ בו אני גר עשה הקיבוץ מעשה נורא, ובאמצעות רופא הקיבוץ הפכו אותי ל - חולה נפש. הקיבוץ מתחמק מלהעסיק אותי בעבודה, וכאשר אני משיג עבודה מחוץ לקיבוץ מפטרים אותי לאחר זמן קצר, ולפעמים זורקים בפני "חולה נפש". בתחילה לא יחסתי לכך חשיבות אולם לאחר שהדברים חזרו על עצמם, ולאחר שנוכחתי פעם אחר פעם שיש לי פטור מתשלום לרופא מקצועי התחלתי לחשוד ברצינות שיש דברים בגו. היות והנושא מטריד אותי מאוד, ורק מעצם המחשבה ניתן לחלות במחלת נפש... הייתי רוצה לדעת פעם אחת ולתמיד בצורה הברורה ביותר האם יש משהוא בכך, כיצד אני בודק את העניין באורח יסודי וחד משמעי? תודה גיורא

16/03/2002 | 19:31 | מאת: ד"ר דרור גרין

גיורא יקר, איש אינו יכול להפוך אותך לחולה נפש. על פי החוק זכותך לראות את התיק הרפואי שלך, ואתה יכול לדרוש זאת במרפאת הקיבוץ. אני בטוח שבכך יוסרו החשדות הכבדים שמכבידים עליך כל-כך. אם תגלה בתיק הרפואי רישום כוזב כלשהו, אתה יכול להתלונן על כך בקופת-החולים שבה אתה חבר, במשרד הבריאות ובמשטרה. בהצלחה, דרור גרין

16/03/2002 | 20:23 | מאת: גיורא

תודה על תשובתך הזריזה. אכן נעשו שינויים ונעלמו מסמכים מתיקי הרפואי, יותר מכך, אשתי חולה במחלה כרונית ומקבלת קיצבת נכות מביטוח לאומי. בבירור שערכתי בביטוח לאומי מסתבר שהיא מקבלת תוספת מכיוון שאני תלוי בה. גם הפטור מרופא מקצועי נראה תמוה לא כן?! שוב, מה אתה מציע? תודה גיורא

17/03/2002 | 14:28 | מאת: יוסי פינקלשטיין - עו"ס ומגשר

לאגודה לזכויות החולה , נראה שלהם יהיה המענה ויש להם גם אתר בהצלחה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית