חיתולים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/12/2000 | 01:18 | מאת: גד

שלום! יש לי ילד בן שש שעדין עוש את צרכיו בחיתול למען האמת אחרי נסיונות רבים של הידברות איתו בדרכים עדינות וגם בכוח לנסות לעשות זאת בדרך הרגילה באסלה לא צלחו. הוא ילד בין שתי בנות רגילות ובוגרת אחת בת10 ואחת בת4.5 הוא מתאפק לפעמים שבוע ימים עד שאני שם לו את החיתול בכוח. אני רוצה לדעת האים זזו תופע ידוע והאים זה יעבור במשך הזמן או שזה פוגיע בהתפתחות של הילד ומה עושים לטובת הענין הזה שזה מדיר שינה מעני. בתודה גד

19/12/2000 | 12:49 | מאת: ד"ר אורן קפלן

גד שלום התופעה מוכרת ודורשת טיפול. צריך לבדוק מה מקור הבעיה ולעזור לילד להיגמל. לבעיה יכול להיות מקור פיזיולוגי ו/או פסיכולוגי וחשוב לעשות אבחנה נכונה. אין לחכות לפתרון טבעי של הבעיה כי עם הכניסה לבית הספר יכולות להיות בעיות משניות לתופעה, בעיקר בנושא החברתי. מאבק כוחני לא יעזור במקרה הזה, אולי אפילו יחמיר אותו. רצוי לפנות לפסיכיאטר ילדים בשלב ראשון ולהתייעץ. בברכה ד"ר אורן קפלן

19/12/2000 | 17:13 | מאת: רוית ניסן

גד שלום. אני מסכימה עם כל מילה שד"ר קפלן כתב. חשוב ואף דחוף לטפל בבעיה. ניתן לבקש הפנייה מרופא הילדים שלכם באמצעות קופת החולים. אם תרצה הדרכה נוספת אתה מוזמן לפנות אלינו בדרך זו, אך תפנו בהקדם לקבל עזרה מקצועית ולעשות את הברור. בברכה. רוית.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית