ד"ר רובינשטיין

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

16/03/2002 | 10:25 | מאת: li

שלום ד"ר רובינשטיין אני בחורה בת 25 וכמו רבים אחרים אני מחפשת בן זוג לקשר ולא מוצאת - הסיבות רבות ולא תמיד מובנות גם לי. בסוף הכתבה ציינת שהשינוי הוא בעצם קבלת עצמנו כמו שאנחנו. השאלה שלי היא איך עושים את זה? תמיד אומרים לי וגם אני מנסה לומר לעצמי שברגע שאני אהיה שלמה עם עצמי החיים שלי ייראו לי טובים יותר, גם בתחום האהבה (שהוא בעצם הדבר העיקרי שלא טוב לי בו וכמובן שזה משפיע על המצב רוח הכללי שלי) אשמח אם תוכל להשיב לי על השאלה . תודה מראש

16/03/2002 | 21:09 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום לי, הכתבה שלי אינה מרשם שטוב לכולם. אצל אדם שמתקשה לקבל את הזולת, לקבל את מי שמקבל אותו ונמשך אל מי שדוחה אותו צריכה להידלק נורה אדומה שתאותת לו שמא הוא אינו מקבל את עצמו. אם את מרגישה שמצב זה נכון לגבייך, דהינו, שמי שמקבל אותך אינך מוצאת בו עניין ואת נמשכת אל מי שמעוניין בך באופן שיטתי וחוזר על עצמו, אכן קיים מקום לחשוד שאינך מקבלת את עצמך ומשליכה את חוסר הקבלה העצמית הזו על הזולת. מה עושים? לצערי אני נאלץ לחזור על ההמלצה המקובלת במקרים כאלה והיא לפנות לטיפול כדי לגעת בשורשי חוסר הקבלה העצמית, ודרך חוויה מתקנת באמצעות קשר טוב עם המטפל, להגביר את הקבלה העצמית שלך כדי שתוכלי לקבל חלק מהאנשים שמקבלים אותך ותנסי לבנות עימם קשר. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית