האם טיםול פסיכולוגי הכרחי במצב

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

15/03/2002 | 14:24 | מאת: ךןצםר

של "טיקים" או ריפלקסים של ילד בן 5? פנינו לנוירולוג שביצע EEG הבדיקה היתה מצוינת לא התגלו שום בעיות. אז מה עכשיו? האם עלינו להפנות את ילדינו לטיפול פסיכולוגי או רצוי להשאיר אותו עם הריפלקסים ובתקוה שבשלב מסוים זה יעבור?

16/03/2002 | 00:33 | מאת: HERA

שלום, סביר להניח שהילד ממש לא מאושר (בלשון המעטה) מה"טיקים". כדאי לפנות לפסיכולוג שהתמחה בעבודה עם ילדים, כדי לשמוע חוות דעת, האם ה"טיקים" נובעים מתוך לחץ/מתח נפשי.

16/03/2002 | 01:40 | מאת: m

מכיוון שהילד היה כבר באיבחון נוירולוגי אז את השאלה הזאת צריך היה לברר עם הנוירולוג שבדק אותו וכמובן עם הילד עצמו. האם הנוירולוג אמר לכם שהגורם לטיקים הוא נפשי ולא אורגני??? ככל הידוע טיפול פסיכולוגי לא מרפא טיקים, לכל היותר עוזר להתמודד עם הקשיים שהטיקים יוצרים, במידה ויש כאלה, ובתנאי שהילד מעוניין בכלל בטיפול .

17/03/2002 | 12:46 | מאת: ךןצםר

תודה לכם וכמה חבל שאחד הפסיכולוגים לא טרח לענות לי על השאלה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית