לחץ בראש

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/03/2002 | 21:11 | מאת: ש.ב.ק"ש

לד"ר גדי רובנשטין שלום רב לפני כשנתיים נפלו קטיושות על ביתי מאז קיבלתי טיפול ע"י פסיכיאטר ושיחות ע"י פסיכיוטראפיסט וכדורי פרוזק במשק כשנה ולעט לעט חזרתי לעצמי והיום אני אותה בן אדם כמו שהייתי לפני המקרה .אך יש בעיה אך שיש מתיחות באזור או אני שומעת בומים או יש מטוסים או כל אירוע שיכול להשמע שיש חשש לקטיושות אני מקבלת לחץ בראש ואני חושבת שאני הולכת או השתגע או למות לכן אבקש את התייחסותך בתודה ש.ב.

13/03/2002 | 22:13 | מאת: ymca

למקורות הצבאיים של תיקדבקה את התקפת הטרור על הגליל,ח ביצעו אנשי אל קעידה וחיזבאללה.ח את ההתקפה הצבאית, ביום ג' 12.3, בגליל המערבי, בכביש מצובה-כברי, בה חנרצחו 6 ישראליםחח ח ו-7 נפצעו, ביצעה ח חולייה המורכבת מאנשי אל-קעידה,ח הנמצאים עתה בלבנון, ביחד עם אנשי חיזבאללה, כנראה אנשי חיזבאללה הקשורים עם עימד מורנייה. כך מוסרים בידיעה בלעדית המקורות הצבאיים והמודיעיניים של תיקדבקה, כך מתברר מהתנהגותם המבצעית של התוקפים בשטח, ומחלקי לבוש וציוד שהם השאירו מאחוריהם.ח המילה "השאירו" אינה מקרית, מאחר וכוחות הביטחון,ח במקרה זה גם הצבא וגם המשטרה, סבורים, אבל אינם אומרים, כי הערכה היא שבשטח מסתובבות חוליות נוספות, דוגמת זו שפעלה ביום ג'.ח כבר בערב יום ג', כמה שעות לאחר ההתקפה השתמשו גורמי ביטחון במושג כי התוקפים השאירו אחריהם "טביעת אצבעות של חיזבאללה", אולם הם לא פירטו.ח המקורות הצבאיים של תיקדבקה מוסרים כי בדברים אלה התכוונו גורמי הביטחון לחמש נקודות עיקריות.ח א. בחירת מיקום ההתקפה- ההתקפה והירי בוצעו חכקילומטר אחד דרומית לשלומי, ממערב לכביש 70,ח שהוא הכביש מכברי לשלומי, מעל גבעה החולשת על הכביש.ח גבעה זו מצויה בדיוק מול שכונת שלומית, שהיא שכונה צפונית של שלומי והיא נמצאת מצדו השני הצפוני יותר של הכביש. בדיוק מעל שכונת שלומית, מתנשא רכס ראש הנקרה, הנמצא צפונית מערבית לישובים כברי וחניתה.ח על הרכס הנמצא בתחום לבנון נמצא אחד המוצבים המרכזיים של חיזבאללה, הפזורים לכל אורך גבול לבנון ישראל.ח במוצב הזה מוצבים כבר חודשים רבים צופי מודיעין של חיזבאללה ואנשי מודיעין של משמרות המהפכה האירניים, העוקבים 24 שעות ביממה אחר הסידורים והתנהגות הישובים הישראלים בשטח בעת אירועי ביטחון. מהיכן יוצאים ומגיעים הכוחות הישראלים המצויים בשטח וכמה זמן לוקח להם להגיע מנקודה אחת לשניה. אנשי החיזבאללה ברכס ראש הנקרה יודעים בדיוק את דרך ושיטות עבודת הצבא והמשטרה, את מיקום החפ"ק באזור ואת הדרך בה פועלים המסוקים של חיל האוויר.ח בחודש שעבר הביאו אנשי משמרות המהפכה האירניים לרכס ראש הנקרה ציוד מעקב אלקטרוני חדש ומצלמות אלקטרוניות מסתובבות אשר קלטו את כל המתרחש באזור שמתחתם גם בשעות הלילה. למרות כל זאת המשיכו כוחות הביטחון הישראלים באזור לנוע בחופשיות כאילו הם אינם יודעים שאנשי חיזבאללה והאירניים עוקבים אחר כל תנועה וזיע שלהם.ח אחת הדוגמאות לכך, היא שרשתות הקשר הישראליות באזור פעלו עד ההתקפה ביום ג', בגלוי ללא בטחון קשר וכל הרכבים הביטחוניים נעו בלילה באורות מלאים.ח ב. ההכנות למתקפה- מצורת המארב שהתוקפים הניחו מול הכביש ומדרך הפעולה שלהם תוך כדי הקרב, עולה כי הם הכירו היטב כל פרט ופרט המצוי בשטח, כמו המטעים, תעלות, שיחים, או קפלי קרקע, והשתמשו בהם לשם השגת מטרתם הצבאית. אין ספק כי התוקפים שהו תקופה ארוכה במוצב חיזבאללה ברכס ראש הנקרה ולמדו היטב את כל הפרטים האלה. יתרה מזאת.ח החקירה הראשונית, מהציוד שנשאר בשטח מראה כי התוקפים שהו בשטח לפחות 36 שעות ואולי יותר לפני ההתקפה. ישנם סימנים כי, לאחר חדירתם לשטח ישראל, הם עמדו בקשר עם מפקדים ששהו במוצב, באמצעות סימנים שונים שהם הציבו בשטח, כמו חלק של בגד שהם שמו על אחד העצים, או איתות במראות שמבהיקות מול אור השמש ובפנסים שהם הפעילו בשעות הלילה.ח גם צורת ההליכה ללא היסוס וההתנהגות הבוטחת של שניים מהתוקפים, שאחד מחברי מושב בצת פגש אותם בבוקר ההתקפה, מצביעה כי התוקפים חשו בשטח ישראל, כאילו הם נעים בשטח המצוי בשליטתם.ח ג. חציית הגבול- המקורות הצבאיים של תיקדבקה מוסרים כי נראה שגם חיזבאללה וגם הפלסטינים פיתחו שיטה בעזרתה הם יכולים לעבור את הגדרות האלקטרוניות הישראליות מבלי לפרוץ אותן ומבלי שהמערב יתגלה. למרות שהשיטה היא פשוטה ביותר, תיקדבקה, אינו יכול למסור פרטים עליה. אולם הפלסטינים כבר השתמשו בגרסה פרימיטיבית של שיטה זו, כאשר הם עברו לפני כמה ימים את הגדר האלקטרונית הישראלית ליד מחסום כיסופים ברצועה.ח ג. צורת ההתקפה- התוקפים התנהגו בצורה צבאית מקצועית. הם לא הסתפקו בשכיבה פסיבית וצליפה מהמארב. לאחר שפתחו באש על המכוניות הנעות בכביש פגעו בהן והן נעצרו, הסתערו חלק מהתוקפים לכיוון הכביש כשהם זורקים לעברו ולעבר המכוניות הפגועות רימונים.ח על הגבעה מאחוריהם, נשארו מחבל אחד או אולי אפילו שניים או שלושה שחיפו עליהם באש ארוכת טווח, שמנעה מכלי רכב אחרים להתקרב לאזור ההסתערות. מכאן ההנחה, שמלבד שני המחבלים שחוסלו, היו בחולייה לפחות עוד שני מחבלים נוספים. לאחר שהמחבלים התוקפים הגיעו לכביש הם השתלטו עליו למשך כמה דקות ארוכות, וכשהם עוברים ממכונית למכונית מקורבן לקורבן וביצעו ווידוא הריגה באקדחים שהיו מורכבים עליהם משתיקי קול.ח יתכן מאוד כי כמה מששת הרוגי הפיגוע, נפצעו בגל הראשון של הפיגוע, ונרצחו לאחר מכן בדם קר, כאשר התוקפים המרצחים הגיעו לכביש.ח השימוש באקדחים עם משתיקי קול מעיד כי המחבלים התכוונו לחלץ את עצמם לאחר הפיגוע מהאזור ולבצע פיגועים נוספים במקומות אחרים, מבלי להשאיר אחריהם עקבות.ח מאחר והתוקפים ידעו מראש כמה זמן ייקח לכוחות הביטחון להגיע למקום הם נסוגו בדיוק כאשר כוחות הביטחון הישראלים הגיעו למרחק כמה מאות מטרים מהמקום.ח בשלב זה, המחבלים התוקפים ירדו מהכביש ועדיין עוד לא חזרו לגבעה ממנה הם יצאו. הם המתינו לכוחות הישראלים הבאים כשהם מסתתרים בתעלה.ח כאשר הכוחות הישראלים הגיעו הם נתקלו מאש שנורתה מעליהם מעל הגבעה ואילו המחבלים שהסתתרו בתעלה,ח תחת חיפוי האש, זרקו עליהם רימונים.ח המקורות של תיקדבקה מוסרים כי זה כבר שלושה שבועות שבידי גורמי מודיעין הלוחמים בטרור אמריקנים וישראלים יש ידיעות המדברות על מתקפת טרור משולבת שעומדת להיות מונחתת על ישראל בימים האחרונים של חודש מרס. מתקפה זו כבר זכתה לכינויו,חח אופנסיבת הפסח.חח בסוף החודש ישנו צירוף של שלושה תאריכים. ערב פסח וליל הסדר ב-27 למרס. פתיחת כינוס וועידת הפסגה הערבית באותו ערב. יום האדמה של ערביי ישראל, ח חח ביום ראשון, 31 למרס.ח ההערכה המודיעינית מדברת על תקיפות משולבות, של חוליות טרור משותפות לאל קעידה, חיזבאללה וגורמים פלסטינים בתנועות הפת"ח והג'יהאד האיסלמי הפועלים בדרום לבנון, שכבר מוחדרות בימים האחרונים לישראל,ח דוגמת החוליה שפעלה בכביש שלומי-כברי. חוליות אלה מגיעות למקומות מחבוא הממתינים להם מראש בגדה המערבית ואצל ערביי ישראל. חוליות טרור פלסטיניות,ח המורכבות מאנשי גדודי אל אקצא והתנזים. אחת הסיבות לאופנסיבה הישראלית האחרונה בגדה נגד מטרות אלה,ח היא המידע המצוי על אופנסיבת הפסח. הגורם השלישי הן חוליות טרור שיבואו מערביי ישראל. הכוונה של מתכנני ומארגני אופנסיבת טרור זו היא להביא להתעצמות ולהעלאת היקף וחומרת ההתקפות, בכל גל מחודש. השיא של המתקפה צריך להתקיים ביום האדמה.ח ההערכה הישראלית היא כי האופנסיבה החלה למעשה כבר בהתקפות על שורה של מחסומים בערי הגדה, בייחוד שתי המתקפות הגדולות, האחת ליד הכפר עין עריק, דרום- מערבית לרמאללה, ב-19 לפברואר, ח והשניה ליד וואדי חראמייה צפונית לירושלים, שתי התקפות בהן נהרגו 16 חיילים ישראלים. שירותי המודיעין הישראליים הגיעו למסקנה כי בהתקפות אלה לקחו חלק אנשי טרור שאינן פלסטינים, אלה לוחמים מקצועיים בעלי מיומנות קרבית גבוהה ביותר.ח ההערכה בצמרת הצבא היא עתה כי המטרה העירקית של שתי התקפות אלה לא הייתה הרג של חיילים בלבד,ח כי אם פעולות שתרגלו את פתיחתה של אופנסיבת פסח.ח הפעולה על עמדות ומחסום הצבא בעין עריק באמצע פברואר, שאחריה באו שורה של ניסיונות לפרוץ את מחסום מכבים, באו לבדוק את האפשרות של פריצת חוליות טרור מאזור רמאללה לעבר העיר מודיעין ושדה התעופה הבינלאומי היחיד של ישראל לוד.ח אפשרות אחרת, שמדאיגה ביותר את צמרת צה"ל היא כי ההערכות אלה מצטלבות עם מידע מודיעיני אחר המגיע לידיהם והמדבר על התקפת טרור גדולה שתונחת על ידי ארגון אל קעידה על ישראל בממדים דומים להתקפת ח 9.11 בניו יורק ובוושינגטון. הישראלים חוששים ח כי הניסיונות להנחתת מכות הטרור הן מתואמות והן תתרחשנה סימולטנית.ח ח ( יום רביעי, 13 למרס 2002, 16:00)ח _______________________________

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית