לאן לפנות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/03/2002 | 15:23 | מאת: מודאג

אני מטופל בערך חודש בטריפטל וקסנגס ועובד סוציאלי הפנה אותי לתחנה לבריאות נפש עם מכתב שלו אבל אני מפחד ללכת לשם כי אני פוחד שזה יגרום לי נזק לאחרונה אני מרגיש רע יותר אבל עדיין חושש למי אני יכול לפנות באופן דסקרטי? תודה

13/03/2002 | 16:30 | מאת: HERA

מודאג שלום, איזה נזק יכול להיגרם לך מפניה לתחנה לבריאות הנפש? טופלתי בתחנה לבריאות הנפש בעיר מגוריי, לפני 8 שנים בערך; אף-אחד לא יודע מזה... בכלל עם הבלאגן שיש להם, התיקים גם ככה אובדים להם...

13/03/2002 | 20:26 | מאת: נזבורה

הרה את מצחיקה.... ((-: ואגב, את מזכירה לי בית-חולים מסויים, ידוע וגדול, שלא אנקוב בשמו... בכל אופן כל תיק/תוצאות בדיקה/צילום שלא הולך שם לאיבוד - זה פשוט נס, נס רפואי... ((-: ביי! נזבורה

13/03/2002 | 21:15 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום מודאג, אם אתה חבר באחת מקופות החולים הקטנות (מכבי, מאוחדת ולאומית), תוכל לבחור מטפל מתוך רשימה ומובטח לך טיפול ברמה נאותה ותוך שמירה על דיסקרטיות. במרפאות ציבוריות לבריאות הנפש ייתכן שתופנה למתמחה ואם התחנה היא תחנה של משרד הבריאות ותרצה להתקבל לעבודה בשירות הציבורי בעתיד, הדבר עלול לפעול נגדך. אמנם החוק שונה ואינו מאפשר זאת, אך ייתכן שתיאלץ לחתום על טופס ויתור סודיות רפואית ואז הגישה לתיקך במרפאה ציבורית תתאפשר. אם אינך חבר באחת מקופות החולים הקטנות ואתה יכול להרשות זאת לעצמך, עדיף לפנות לטיפול פרטי מבחינה זו. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

14/03/2002 | 01:21 | מאת: תום

גם אצל הפסכולוגים שעובדים עם הקופות ( לפחות במכבי ) אתה תצטרך לחתום על וויתור סודיות כדי שהפסכולוג יעביר את המידע הרפואי לקופה ) בקווים כללים) בעצם מה כ"כ מפחיד אותך ? ואיזה נזק יותר ממה שאתה שרוי בו עכשיו יכול להגרם לך אם תלך למרפאת הראות הנפש.???!!! לאף אחד איןזכות לפגוע בך. גם לא בשירות הציבורי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית