שאלה????

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/03/2002 | 11:40 | מאת: ר

אני מאוהבת בבחור שהוא ידיד קרוב שלי. אני יודעת שהוא כרגע אינו מעוניין ביותר ומעדיף להשאיר את הקשר כמו שהוא. הבחור לדעתי עדיין מאוהב בחברתו לשעבר שממנה הוא פרוד כבר 3 חודשים ומאז הוא בקשר עימי. אני יודעת שהדבר הטוב ביותר הוא לסים את הקשר איתו אבל הוא באמת חשוב לי וקשה לי המחשבה מלהיות בלעדיו. מה אני צריכה לעשות על מנת להישאר איתו בקשר בלי שאני יפגע ממנו?

13/03/2002 | 12:27 | מאת: ש נ ה ב

שלום אני חושבת שבתקופה של שלושה חודשים אחרי פרידה מבת זוג- הלב עדיין לא פנוי. זה עיתוי גרוע מבחינתך לנסות להיות איתו בקשר של יותר מסתם ידידות .. מאוד ייתכן שידידך אמנם נפרד מחברתו, אך לא "סגר את העסק " איתה.. יתכן וזו פרידה שנועדה לאפשר לשניהם לבדוק מה כל אחד מרגיש... ולך אין שם מקום כרגע...אפילו שאת מקסימה... תהיי חכמה-תני לו זמן ומרחב, כשהוא יהיה בשל ופנוי, הוא ישדר לך עיניין. עצתי- עבדי על עצמך, שכנעי את עצמך שעדיף שתישארו ידידים לזמן ארוך, גם אם הידידות הזו איננה הדבר האמיתי אותו את מייחלת לעצמך..... רק את יכולה לקבוע לעצמך אם את היא זו שנפגעת. ידידך איננו אשם. כל טוב ש נ ה ב

13/03/2002 | 12:53 | מאת: ר

תודה רבה..... הלואי וזה היה פשוט כלכך. לצערי כרגע דיי קשה לי לשלוט במה שאני מרגישה אליו ובכל פעם שאנחנו מדברים אנחנו רבים או שאנחנו כבר נפגשים אני נפגעת, ובוכה אחרי שהוא הולך. אני מפחדת שאחרי שהוא כן יהיה מוכן להיות עם מישהי הוא ישכח שאני קיימת. אני לא מצליחה לשכוח אותו והידידות הזאת זה משהו שלא מספק אותי ואין לי מושג עם אני יכולה להמשיך להיות על אש קטנה.

13/03/2002 | 12:35 | מאת: נסיכה

אני סובלת מחרדה כללית ומהתקפי חרדות במשך חמש שנים, מטופלת ב 2.5 כדורי אפקסור ליום, ולפעמים גם כרבע כדור קסנקס (בעת התקף רציני), עם הכדורים כל כמה חודשים יש לי שוב תקופה של התקפי חרדות שמאד מקשים על התיפקוד, למרות שיש לציין כי רמת החרדה וההתקפים ירדה מאד במשך השנים וקל לי יותר להתמודד לתפקד בעבודה בלימודים ובבית. רציתי לשאול האם יש סיכוי שזה יעלם או יחלש עוד יותר במשך השנים , והאם ישנם סטטיסטיקות המראות כי בגיליים מסויימים המצבים הללו חולפים ואפשר לחיות ללא תרופות כלל וכלל ? או שזה משהו שמלווה בד"כ את כל החיים ?

13/03/2002 | 17:09 | מאת: לנסיכה

כתבת את שאלתך במיקום לא נכון. כמה תשובות תמצאי כאן: http://www.panicdisorder.up.co.il ומשהו לא מעודד: אם את מעל חמש שנים חולה הסיכויים לצאת מהמחלה הם אפסיים אבל הסימפטומים דועכים בצורה דרמטית בגיל מתקדם. . .

13/03/2002 | 14:42 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום ר איך נאמר? התשובה בתוך השאלה. את כותבת שאת יודעת שהדבר הכי טוב זה לנתק את הקשר ואני נוטה להסכים איתך. אך למרות מה שאת יודעת את נשארת. את מנתחת יפה את הסיטואציה, את הפרידה מחברתו, את העובדה שהוא מעוניין להיות רק ידיד, אך את מעוניינת ביותר - ועדיין את שם. והשאלה היא מה משאיר אותך שם? והשאלה הנוספת האם היית מעוניינת בו באותה מידה אם הוא היה זמין לקשר ומעוניין בך? כשהתשובות כל כך ברורות לך, וכללת אותן, בפנייתך, נדמה לי שברור לך מה את צריכה לעשות.מוטב קצת כאב לב עכשיו מאשר הרבה יותר אח"כ. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

13/03/2002 | 15:23 | מאת: לילי

שלום לך חמודה אז כך קראתי את מה שרשמת, ואני מבינה לליבך, אבל אנחנו חייבות להיות יותר חזקות ממה שאנחנו חושבות , ואין להישאר ידידה בלי להיפגע , זו עובדה ואת אמורה לדעת את זה או יותר נכון את יודעת אבל קשה לך להיות ריאלית כי את מאוהבת טוב, לגיטימי, את צריכה עם כל הקושי לנתק קשר איתו כי הקשר הזה כרגע לא בריא לך בכלל , תשמעי לי תרוויחי, תני לו קודם להירפא מהפצע הישן ולא להפך ואני מתכוונת שאת לא תהיה סתם איזה תחבושת זמנית שעוזרת לפצע להגליד ואח"כ היא מתלכלכת ויש לזרוק אותה לפח לא! תשחררי אותו שיעשה מה שהוא מרגיש , ואחרי תקופה אפילו קצרה אם באמת את חשובה לו , את תשמעי ממנו , אם באמת תניחי לו אני מבטיחה לך שזה מה שיקרה אפילו אם את לא מאמינה בזה , תני למישהי אחרת להיות הגשר שלו כרגע , כי עם מי שהוא ילך עכשיו לא בהכרח יהיה לזה המשך, אני אומרת לך מנסיון , ת ש ח ר ר י זה הסוד , וכמה שיותר מהר, אני מבינה שקשה , ושאת רוצה אותו לידך , רוצה לגעת בו , רוצה לנשק אותו בקיצור רוצה את כולו מולך כל היום אבל את חייבת בכל הכוח שנישאר לך להתגבר על זה , ולהציב לעצמך עובדות ומגבלות שאת בחורה עם כבוד שלא חסר לה כלום, והוא כרגע הפצע והוא עוד יצטרך אותך, ואם לא , אז תדעי שמההתחלה חבל לסחוב את זה , כי זה לא זה , ובטח כבר תשכחי מזה עם הזמן, למרות שלי נראה שאם תשחררי , אבל באמת לא סתם , פשוט תסבירי לו פעם אחת יפה, ואם הוא היתקשר או משהו, פשוט תאמרי לו שוב ושוב שאת לא רוצה , אני מבטיחה לך שהוא ירצה אותך, תהיי חזקה וחכמה ,ואני מאחלת לך רק טוב, בהצלחה לילי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית