לד"ר - דחוף !

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

12/03/2002 | 14:24 | מאת: קרן

ד"ר שלום , זה זמן מה שאני מתחבטת בעניין : אחי , נער בן 15.5 לוקח כל ערב 1 כדור סרוקסט ו- 10 מ"ג זיפרקסה . באבחון פסיכולוגי נקבע כי הנו סובל מרמת חרדה גבוהה ביותר . ( היו מס' פעמים בהם נלקח בכוח לאשפוז ולכן כנראה היה במצב פסיכוטי ) האם נטילת כדורים אלו מרמזת על קיום מחלה נפשית כלשהי ? במידע התרופתי של הזיפרקסה רשום כי היא מטפלת בסכיזופרניה . האם אחי קשור לכך ? זה לא נאמר כלל ע"י הרופאים המטפלים ... לתשובתך אודה .

12/03/2002 | 17:46 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום קרן, מוזר קצת להסיק מהטיפול התרופתי על המחלה, אך ברמת סבירות גבוהה מאוד אם היה גם אשפוז בכפייה וגם הוחלט על תרופה אנטי-פסיכוטית, הוא סובל מסכיזופרניה. לעיתים רחוקות מאוד מקובל לתת מינונים נמוכים של תרופות אנטי-פסיכוטיות במצבים לא פסיכוטיים כתרופה נגד חרדה, אך זה אינו נראה לי המקרה. לאור שאלות קודמות ששאלת כאן, אחיך אכן סובל מסכיזופרניה. אני מקווה שיישמת את המלצתי להיעזר יותר בצוות המטפל בביה"ח לצורך עזרה למשפחה להתמודד עם המצב וגם פנית לסניף אנוש הקרוב לאותה מטרה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית