מחלת נפש.

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

17/12/2000 | 14:22 | מאת: goldi

טלי שלום רב. אבי הוא חולה נפש כבר 25 שנה, כיו הוא בן 59 גר לבדו בבת ים ומטופל באבארבנל אך לא מאושפז. אני גרה בצפון ואין לו אף אחד בקירבתו. אני מעוניינת למצוא לו מסגרת כמו בית אבות ,אך הוא לא מסכים להיות עם אנשים חולי נפש מפני שהוא צלול בדעתו וסובל מאנשים אלו. העובדת סוציאלית שלו בבת-ים לא עוזרת הרבה.בקשתי ממנה עזרה בנקיון ביתו ,היא אמרה לי שיש מקרים קשים יותר. בקיצור אין לי למי לפנות. אודה לך באם תוכלי לעזור לי.

17/12/2000 | 23:16 | מאת: טלי וינברגר

goldi שלום רב, ממכתבך אני מבינה כי את מחפשת סידור מוסדי לאביך. מוזר בעיני שהעובדת הסוציאלית טענה כי "יש מקרים קשים יותר". זה לא כל כך אמור לשנות עבורך משהו. עליך לדרוש את המגיע לאביך. להערכתי עלייך לפנות לביטוח לאומי ולנסות לבדוק מה יש להם להציע כעזרה לאביך. מכיון שהוא צעיר ועדיין אינו בהגדרה הרישמית כ"קשיש" ייתכן ותיתקלי בבעיות. אולם ישנה ועדה בביטוח לאומי המאשרת קיצבאות לשירותים מיוחדים (כך זה נקרא). כדאי לברר בקשר אליה. בנוסף, כדאי לך לברר על הוסטלים או דיור מוגן לחולי נפש. בדיור המוגן (או דירות לויין) האנשים שנמצאים שם הם חולי נפש עצמאיים, שיודעים פחות או יותר להסתדר ולהתארגן בכוחות עצמם עם מעט עזרה. אביך עשוי להתאים למקום שכזה, ושם תיהיה אם בית ועובדת סוציאלית שיבקרו אותו מדיי מספר ימים ויידאגו לצרכיו. ישנם הוסטלים ובתים כאלו רבים ברחבי הארץ. את אפילו יכולה לנסות לבדוק לגבי מקומות כאלו הקרובים לביתך, וכך זה עשוי להקל עליך את הדאגה והביקורים. המידע לגבי מקומות אלו, וגם לגבי עזרה לאביך עשויה להימצא אצל העובדת הסוציאלית ב"אברבנל". אם תתקלי בבעיות או שאלות נוספות, אשמח לעמוד לרשותך. בברכה, טלי פרידמן.

18/12/2000 | 02:49 | מאת: דניאל

הוא סובל מאנשים אלו כמו שכותבת הבת כמו כן הוא צלול ולא מאושפז האם את חושבת לכפות עליו, העצוב בתגובתך הוא שהנה קלאסית לחוסר הערך שנותנים לחלוי נפש ממכתבך עולה כי כלל לא חשובה העובדה כי הוא סובל בסביבה זו כל איננו מעונין בה והנך מתעלמת מכך שאיננו דורש אישפוז והנו צלול בדעתו את אפילו לא יודעת ממה הוא "סובל" ובאיזו דרגת חומרה ....... כנראה שהבת בהיותה דואגת לאביה כתפקיד הבת ובהיותה רחוקה ממנו מחפשת דרך לעזור לו אולי בעזרה בניקוי הבית אולי במשהו אחר לא כלכך ברור אם זה ע"מ להשקיט מצפונה או באמת לטבת האב [אין לי ספק שמחינתה היא רוצה את טובת האב אך אנו גם בפורום פסיכולוגיה אז תרשי לי לשער זרמים תת קרקעים] מה שחשוב הוא מה שטוב לאותו האדם, אם יש עזרה ש ה-ו-א זקוק לה וניתן לתיתו לו אז מצוין אבל השאלה אשר צריכה לעמוד מול עיניך היא מה טוב עבור האב לפי דעת האב עצמו [מדובר בו ובחיו בסופו של דבר..] ולאו דוקא מה שחושבת/רוצה ביתו

18/12/2000 | 12:03 | מאת: goldi

טלי שלום רב.

18/12/2000 | 12:09 | מאת: goldi

טלי שלום רב. תודה רבה לך שענית על מכתבי. עם העובדת הסוציאלית של בת-ים כניראה אין מה לדבר איתה ,יצרתי איתה קשר טלפוני כמה פעמים והיא לא עושה הרבה. בקשר להוסטלים, האם את יכולה להשיג לי כתובת באזור בת-ים כדי שאוכל לקחת את אבי לראות את המקום. לפי דעתי מגיעה לו עזרה ביתית של בישול ונקיון וכך הוא יסתדר לבד,אך אין לי למי לפנות. העובדת הסוציאלית שלו בבת-ים שמה דורה אשמח אם תוכלי ליצור איתה קשר ולברר פרטים נוספים. בררתי איתה באם אפשר לעזור לו ברכישת מקרר או גז שיהיה במצב טוב,היא אמרה לי שצריך לפנות לעמותות שונות ולבקש. האם ידוע לך למי אפשר לפנות. אודה לך באם תוכלי לעזור לי. בברכה מרגלית

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית