"הפרעות התנהגותיות"

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/03/2002 | 13:57 | מאת: לוריקה

שלום, לאחיין שלי, ילד בן 7 יש התנהגותיות "מוזרות". הוא משקר וממציא סיפורים, הוא סוחב לאחותו ואחיו דברים למרות שהוא גם מקבל כמוהם הכל, הוא מפריע בכיתה ומקניט אחרים. לחפש למה הוא את כל זה מאוד יועיל אך אני גם מחפשת לא רק תשובות ל"למה" אלא גם עזרה ל"איך" משפרים את המצב היות וההפרעות המרובות שלו בכיתה גורמות לאי-סדרים קשים כמו רצון להעיף אותו מהכיתה. הוא לא יושב על הכסא בשקט. הוא קם ללא רשות ומביט בחלון או הולך לשירותים. האם יש עיצה ? מה עושים כדי להבין ו"איך" עוזרים. הייתי שמחה לקבל תשובות שאינן כוללות רק את העיצה ש"צריך לבדוק איך ההורים אשמים כי הכל בא מהבית" אלא גם עצות מה עושים הלאה, תודה לכל מי שתתרום / יתרום עיצה, המלצה או מידע שיקדם את המשפחה שלנו, מאת דודה של ילד בן 7 שאוהבת אותו המון ורוצה לעזור, לוריקה

11/03/2002 | 23:23 | מאת: HERA

שלום לוריקה, יכול להיות שהאחיין שלך היפראקטיבי... בכל מקרה, המצב שאת מתארת מצריך הערכה של איש מקצוע, מכיוון שאחיינך נכנס למעגל מאוד לא נעים: התנהגות לא נעימה, שגוררת תגובות קשות שמחריפות את ההתנהגות. אל תדאגי, לרגע לא חשבתי לכתוב ש"ההורים אשמים"... התכוונתי לכתוב, שכדאי לקחת אותו לאיבחון אצל איש מקצוע. HERA.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית