שאלה כללית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

11/03/2002 | 13:33 | מאת: שואל

יש לי שאלה שלא ממש קשורה אבל אשמח אם אקבל עליה תשובה. האם ישנו הבדל מהותי במבנה (או ארגון) של מוח האדם לעומת זה של בע"ח?

11/03/2002 | 15:50 | מאת: HERA

שלום, זה תלוי באיזה בע"ח מדובר... אין ספק, שמוח של יונקים הרבה יותר קרוב למוח האנושי מאשר מוח של ציפורים/זוחלים/דגים. באופן כללי, המרכזים ששולטים על כל הפעילויות די דומים. HERA.

11/03/2002 | 20:04 | מאת: ציף

המוח האנושי נבדל מהמוח של בעלי חיים אחרים (גם של יונקים אחרים) במורכבות שלו, במבנה ההיררכי שלו, במרכזים שלא קיימים אצל בעלי חיים אחרים (למשל, מרכזי שפה) וכו'

11/03/2002 | 23:03 | מאת: HERA

מרכזי השפה של בע"ח מורכבים לא פחות משל האדם.... אף-אחד עדיין לא הצליח לפענח לחלויטן שפה של בע"ח כזה או אחר... העובדה שאת יכולה להבין אדם אחר אבל לא חיה, לא מורידה מערך ההתפתחות המוחית של החיה, זו פשוט תקשורת שונה.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית