תרופות ללחץ נפשי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

11/03/2002 | 12:43 | מאת: טלי

חברתי הינה טיפוס "לחוץ וחרד" רוב הזמן. לאחרונה פנתה לרופאת המשפחה וזו המליצה לחברתי לקחת 2 כדורי אלטרולט ביום. הרופאה הסבירה לה כי כדורים אלה ירגיעו אותה בדומה לתרופות שנרשמות על ידי פסיכיאטר כמו סרוקסט (שזו תרופה שאסור לרופא משפחה לרשום). שאלתי היא האם האלטרולט ממכרת? האם הינה דומה בפעולתה לסרוקסט? האם רצוי במקרה כזה לפנות לפסיכיאטר לקבלת תרופה שונה? תודה

11/03/2002 | 13:30 | מאת: י

טלי שלום, אלטרולט היא תרופה נגד דיכאון מהדור הישן, היא נחשבת יעילה אך עם ריבוי תופעות לוואי. כיום יש תרופות חדשות רבות וטובות נגד דיכאון אך עקב הנטייה של קופות החולים לחסוך כסף, הן מגבילות את רופא המשפחה לרישום תרופות נוגדות דיכאון זולות יותר - מהדור הישן ואילו רק הפסיכיאטר יכול לרשום את התרופות החדשות. אני הייתי מנסה תרופות אחרות לפני שהייתי לוקחת אלטרולט - גם אם הדבר היה כרוך בפנייה לפסיכיאטר.

11/03/2002 | 14:35 | מאת: טלי

תודה. האם 2 כדורים ביום הם אכן הרבה מידי?

11/03/2002 | 14:38 | מאת: מאיר

אלטרולט איננה ממכרת אך היא יכולה לגרום לנזקים קשים אחרים אם לוקחים אותה ללא בדיקה ומעקב של פסיכיאטר וזה מסוכן להסתמך בתרופה כזאת רק על רופא כללי/משפחה. רופא כללי/משפחה אמור לתת סיוע תרופתי למצוקה נפשית עד לרמה של בנזודיאזפינים (קלונקס, קסנקס, ווליום, וואבן וכו'), מעבר לכך זה כבר עניין לטיפול פסיכיאטרי. בנזודיאזפינים ממכרים אחרי תקופת שימוש של 4 שבועות ומעלה וזוהי כנראה הסיבה שחברתך קיבלה טיפול באמצעות תרופה אחרת.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית