האם אני סובל מבעיה פסיכולוגית ???

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

17/12/2000 | 10:42 | מאת: tomi

יש לי בעיה שאני חייב לבדוק 10 פעמים כל דבר שאני עושה וזה מקשה על הפעליות היומית השוטפת שלי. לדוגמא אני חייב לבדוק כמה פעמים שנעלתי את הדלת של הרכב וגם לאחר שבדקתי ואני מיתרחק מהרכב אני מרגיש צורך חזק לחזור ולבדוק שוב אם נעלתי (למרות שכבר בדקתי 10 פעמים) וכך זה גם עם המקרר , התנור , הדלת של הביית , וכו... זה ממש מקשה עליי - מה יש לי , ממה זה נובע ואיך אפשר לטפל בזה

17/12/2000 | 12:19 | מאת: אופיר

בן כמה אתה? ליפני כמה זמן התחילה התופעה הזאת? האם בזמן שהיא התחילה עברת משהוא משעותי בחיים ?.. (מישפחה,שינו מיקום מגורים...וכו') האם המעשים האלו (הבדיקות..וכו'),מלווים במחשבות ? אופיר

17/12/2000 | 16:36 | מאת: tomi

אני בן 26 התופעה מעיקה עליי כבר 5 שנים לא זכןר לי שעברתי משהו משמעותי בחיים כשזה התחיל אני לא הבנתי לאיזה מחשבות אתה מתכוון אבל שאני חוזר לבדוק האם ביצעתי משימה מסויימת זה מתחיל בכך שאני חושב האם נעלתי את הדלת או האם השבתי על התשובה במבחן נכון או האם סגרתי את הגז לדעתי אני אדם שחושב יותר מדיי - כל הזמן המוח שלי עובד ואפילו על סתם דברים מיותרים וחסרי חשיבות עד שזה עושה לי כאב ראש. לעיתים כשאני לומד למבחן מלוות אותי כלכך הרבה מחשבות שזה מוציא אותי מהריכוז ואני מפסיק ללמוד

17/12/2000 | 17:48 | מאת: ד"ר דרור גרין

טומי יקר, מה שאתה מתאר נראה כמו התנהגות כפייתית או חשיבה כפייתית, ואני משער שזו תופעה שמקשה מאוד על חייך. אין סיבה שתמשיך לסבול, וכדאי מאוד שתפנה לקבלת עזרה מקצועית מפסיכולוג קליני או פסיכיאטר. בברכה, דרור גרין

17/12/2000 | 19:17 | מאת: ד"ר אבי פלד

מדובר כנראה בתסמונת כפיתית תכשיר הבחירה היעיל למיקרים כאלה שייך לתרופות ה SSRI כגון הפרוזאק טיפול מתאים בתכשיר יגרום לבעיה לחלוף בתוך 2-5 שבועות טיפול פסיכולוגי התנהגותי גם יעיל אבל בתקופות זמן של שנים טיפול בשיחות בלבד לא יעיל בהצלחה - אינך חייב לסבול הטיפול התרופתי יעיל מאד ןלא מסוכן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית