שאלת מומחים בדבר!!!

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/03/2002 | 10:26 | מאת: ליאוניד

היי בוקר טוב לכולם!!!!!!! האם לאחר שפסיכולוגית משנה דפוסי התנהגות ודפוסי חשיבה, האם זה חוזר אי פעם בעתיד? ולמה קורה לפעמים שאנשים לאחר שהם הולכים לפסיכולוג חוזרים אליו שוב בעתיד? כלומר הבעיות חוזרות שוב, למרות שהם שילבו ביחד עם שיחות תרופות. אודה לכם על הסבר. בברכת שבוע נפלא ליאוניד.

10/03/2002 | 13:31 | מאת: ד"ר דרור גרין

ליאוניד יקר, טיפול נפשי איננו תרופת פלא, והוא שונה מאוד מטיפול רפואי. למעשה, הפסיכולוגית אינה משנה דפוסי התנהגות ודפוסי חשיבה, והציפיה לשינוי כזה עשויה לאכזב. את השינוי עושה המטופל עצמו, בזמן הטיפול וגם לאחריו, והאחריות לשינוי מוטלת על המטופל. המטפל יכול לסייע למטופל לגלות את כוחותיו, ולתמוך בו בזמן שהוא מתמודד עם הקשיים. אבל איש לא יוכל להסיר ממך את האחריות לשינוי. זו עבודה קשה, שבה למטפל יש תפקיד חשוב, אבל משני. אני משער שהבלבול נובע מהשילוב של פסיכותרפיה ותרופות. השימוש בתרופות הוא טיפול רפואי, שבו השינוי בא מבחוץ, ולמעשה נכפה עליך. שינוי נפשי אינו ניתן לביצוע אלא על-ידי שטיפת מוח, ואני בטוח שאינך מעוניין בסוג כזה של טיפול. שינוי תרופתי מסייע להתמודד עם בניות הנובעות מבעיה גופנית, או כפתרון זמני לטיפול נפשי ארוך טווח. את השינוי הפנימי עליך לעשות בעצמך. זהו תהליך ארוך, הדורש התמדה וסבלנות. בהצלחה, דרור גרין

10/03/2002 | 22:27 | מאת: ליאוניד

היי ד"ר ותודה על התשובה: כל זאת ידוע לי ותודה שחידדת את ההסבר שלך. השאלה העיקרית היא האם לאחר כל ההתמדה והסבלנות שלי, ויש לי את הרצון לכך...... האם זה חוזר בעתיד? כלומר האם החשיבה וההתנהגות חוזרים חזרה לאחור? תודה רבה. לאוניד.

11/03/2002 | 00:47 | מאת: טלי

יש לי פחד מוגזם ממקומות סגורים הייתי רוצה לדעת עם יש טיפול שעוזר בנושא...

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית