סרוקסט ו DEPALEPT

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/03/2002 | 00:01 | מאת: גבריאלה

בני בן 23,סובל מדכאון בפעם השלישית מגיל 18 . מזה 8 שבועות לוקח סרוקסט בתחילה כדור 1 ומזה 16 יום לוקח 2 כדורים. לפני 5 ימים הוסיפו לו DEPALEPT 2 ביום (200מג 1 בבוקר 1 בערב). עדיין הוא יושן עד מחצית היום ואילו בערב יש לו מצב רוח טוב.בעבר טופל בפרוזק וחל שיפור תוך 5 שבועות אך בהמשך סבל מעודף מצב רוח- הי. האם הטיפול שבני מקבל מתאים? האם כדאי להחליף את התרופות בכדי לזרז את ההחלמה? תוך כמה זמן בני יצא מזה?

10/03/2002 | 00:27 | מאת: HERA

גבריאלה שלום, אין כרגע פסיכיאטר בפורום - וזה בעניין התרופות. קשה לתת הערכה תוך כמה זמן בנך "ייצא מזה" כהגדרתך, מכיוון שמדובר בעניין אינדבידואלי, כולל התגובה לתרופות. HERA.

10/03/2002 | 08:18 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום גבריאלה, אכן אין פסיכיאטר בצ'אט, אך גם לו היה, השאלה ספציפית כל כך, שהיא צריכה להיות מופנית לפסיכיאטר המטפל. כפי שנכתב, הן המצבים הללו והן התגובות לתרופות מאוד אינדבידואליות ועל כן יש צורך להתאזר בסבלנות עד להשפעתן וכן להיות מוכנים להחלפת התרופות במידה שהשפעתן אינה משביעת רצון. את נשמעת אם דואגת ואני בטוח שבכל מקרה את מפנה את השאלות אל הפסיכיאטר המטפל. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית