האם לעלות כליתה א'?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/03/2002 | 21:47 | מאת: רוית

שלום לכולם, בני יליד אוק' 96 ולפי השנתון אמור לעלות לכיתה א' בשנת הלימודים הקרובה. הוא ילד מפותח מאוד המעוניין ללמוד, מבחינה קוגניטיבית - דידקטית הוא מתאים . ההתלבטות היא לגבי הפאן הרגשי - הוא מפגין התנהגות בוגרת לחלוטין כשהוא נדרש להתמודד עם דברים חשובים (ללכת לגן חדש , הצטרפות של אח חדש למשפ' וכו') , והתנהגות ילדותית המתבאטת בהעלבות מדברים קטנים (כשמעירים לו, כשחבר לא מדבר איתו וכו') . בנוסף , אנו עוברים לעיר אחרת בקיץ . הנסיבות הללו גורמות לי להתלבטויות רבות , כיצד עליי לנהוג? האם לעלותו לכיתה א' או להשאירו שנה נוספת בגן חובה? אודה על תשובתכם המהירה

09/03/2002 | 21:52 | מאת: ד"ר אורן קפלן

רוית שלום קשה לענות תשובה חד משמעית ללא היכרות עם הילד. כדאי אולי לפנות לשירות הפסיכולוגי החינוכי במקום מגוריך ולהתייעץ עם פסיכולוג/ית הגן. כל גן מגובה בפסיכולוג כזה והשירות הינו ללא תשלום. דעתי האישית הינה שאם יש ספק עדיף להישאר עוד שנה בגן, בעיקר אם חווית הגן היא טובה. זה יכול לחזק את הדימוי העצמי. מצד שני צריך לבדוק האם באמת יהיה לו טוב בגן בשנה הזו כשחבריו נשלחים לביה"ס. אפשר לבדוק זאת גם עם הילד עצמו ע"י שיחה, ובהחלט כדאי להיעזר באיש מקצוע לצורך זאת. בברכה ד"ר אורן קפלן

09/03/2002 | 23:29 | מאת: HERA

בתור ילידת דצמבר, שתמיד היתה "הכי קטנה בכיתה" אני יכולה לכתוב לך, שכדאי להישאר עוד שנה בגן. גם הגננת שלי אמרה שמבחינה קוגניטיבית אני מתאימה לכיתה א'... אבל זה לא קל להיות הכי קטנה... וזה מתבטא דווקא בדברים ה"שוליים" - ימי הולדת שנחגגים מאוחר, יש גיל מסויים שבו ילדים מאוד אוהבים להיטפל לאחרים - גם לאלה שהכי קטניםוזה נמשך כמעט לאורך כל הדרך... אפילו בי"א, כשכולם מקבלים צו ראשון... עדיף להיות יותר גדול מאשר קטן... מניסיון....

10/03/2002 | 14:11 | מאת: רותם

רוית כמו מה שאמרה hera אני ילידת נובמבר ולי יש תאומה. גם אנחנו עלינו מקודם מדיי לכיתה א' ולא התאמנו,מבחינה שכלית היינו מתאימות לכיתה א' אך מבחינת בגרות,לא התאמנו, בסוף כיתה א' החליטו שעדיף שאחותי התאומה תשאר כיתה ולכן לא היתה ברירה אלא להשאיר אותי גם כיתה א',כדי לא להפריד ולגרום לפחדים מצידה! דבר זה מאוד פגע בי,במהלך השנים עדיין הזכירו לי שנשארתי כיתה,למרות שאני מחוננת והייתי בין המתקדמים בכיתה במהלך כל שנות הלימודים. עם אחי הקטן שהוא יליד דצמבר אמא שלי למדה שלא לשחק,ועדיף להשאיר שנה בגן. היום הוא מאוד חזק מבחינה לימודית ובין מצטייני הכיתה. לכן,רוית אין מה להיות פזיזה,ילדך לא יפסיד כלום באם ימשיך שנה נוספת בגן,להיפך,הוא יתבגר ויבוא יותר מוכן לכיתה א'.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית