Bipolar

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/03/2002 | 20:58 | מאת: גד

שאלה למומחים: כיצד ניתן לענות לאדם שאובחן כחולה בהפרעה דוקוטביות(מאניה דפרסיה) האומר: "נכשלתי בחיים" והוא מתחיל להתפרץ ולהתרגז בגלל בטחון עצמי נמוך ,סה"כ אנחנו שוגים לפעמים ונכשלים...וקמים שוב איך ניתן לעזור לאדם זה לצאת מהדיכאון מה לענות לו?

09/03/2002 | 23:25 | מאת: HERA

גד, דכאון, מעצם טבעו, לא מאפשר לאדם לראות את הנקודות החיוביות בחיים. יש נטייה להפוך כל כשלון קטן לסוף העולם. אפשר לנסות ולומר לאותו אדם, שקורה שטועים, כי כולנו בני-אדם... אבל במצב הדכאוני של המחלה זה לא יעזור. האם אותו אדם לא מקבל טיפול תרופתי? תרופות בשילוב עם שיחות הן הפתרון המתאים למאניה-דיפרסיה. הרה.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית