סיוטים בלילה בעקבות מקרה.

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/03/2002 | 15:21 | מאת: אלונה ליבנה

יש לי ילד בן שנה ותשעה חודשים. בפורים האחרון היינו במסיבת תחפושות, ואחד האורחים שהתחפש לשטן עם מסיכת גומי על הפנים הבהיל את הבן שלי. בני נכנס לפניקה ולרעדה, ומאותו יום הוא בוכה בלילות, ומפחד אפילו מקלטות וידאו שראה קודם שבהם הדמויות מחופשות. הוא אפילו נכנס עכשיו להיסטריה כאשר אחד הבני דודים שלו שם מסננת על הראש. יש לציין כי הילד היה ישן לפני כן לילות שלמים, וראה את אותן קלטות ללא כל בעיה. אודה אם תוכלו ליעץ לי בנדון.

09/03/2002 | 16:58 | מאת: דורית

לאלונה שלום. בגיל בו נמצא בנך עדין לא התבסס ההבדל בין מציאות לדמיון. חג פורים לכן- בו דמויות משנות את צורתן הינו חג מבהיל ואף מעורר פלצות. חשוב לכן להרגיע- להגיד שזה לא באמת מפלצת, שאין מפלצות וזה רק תחפושת. "כאילו" מפלצת, או "כאילו" כל דבר בקלטת. ונסו להפחית עד כמה שניתן "הפחדות" כאלה מצד הקרובים אליו. כשיגדל עוד קצת הוא כבר יבחין בהבדלים ואף יהנה מהם. וכמו תמיד- הרבה חום, אהבה ואמפתיה לחרדותיו. בברכה. רוית.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית