שאלה למומחים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

08/03/2002 | 21:28 | מאת: דקלה

האם פינוק יתר עלול לגרום במקרים מסויימים לנטייה למצבים פסיכוטיים?

08/03/2002 | 23:41 | מאת: ד"ר אורן קפלן

לא !!! מצבים פסיכוטיים הם תולדה של מערכת מורכבת, נפשית ופיזיולוגית. ניתן לקשר אולי חוויות נפשיות בעייתיות למצבים פסיכוטיים בהמשך אבל פינוק לא נכנס בקטגוריה הזאת. אבל השאלה, דקלה, ממה בדיוק את מוטרדת ולמה השאלה הזו עולה. בברכה ד"ר אורן קפלן

09/03/2002 | 07:10 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

לבקש מהמתעייצים להפנות שאלות אישיות - ולא כלליות. ראשית,זהו פורום טיפול נפשי ולא קורס תיאורטי. שנית, פרטי רקע והסיפור האישי של כל אחד מכם (בקיצור) יעזרו לנו להבין את ההקשר של השאלה ולתת תשובות מועילות יותר. תודה, ד"ר גידי רובינשטיין

09/03/2002 | 16:07 | מאת: דקלה

שאלתי על הקשר בין פינוק לתופעות פסיכוטיות כי פונקתי מאד וחשבתי שאולי הגנת היתר גרמה לרמת החרדה שלי מהחיים לעלות עד למימדים פסיכוטיים, דבר הגורם לי לחיות בתוך עצמי ולהגיע לחשיבה דלוזיונית בגלל הקושי לתקשר עם אחרים (דבר המקשה על בקורת המציאות).

09/03/2002 | 16:21 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום דקלה, כמו שד"ר קפלן כתב לך, אין לפינוק כשלעצמו כל קשר למצבך העכשווי. קיימים הסברים סביבתיים להתפתחות פסיכוזה, אם כי כיום ההסברים הביולוגיים תפסו את מקומם, אך הסברים סביבתיים אלה הם הרבה יותר מורכבים מאשר פינוק כשלעצמו. אם אכן אובחנת כפסיכוטית, אני מניח שהדבר נעשה במסגרת טיפולית, וזה המקום ללבן את השאלות המציקות לך. הרבה יותר חשוב מלדון בספקולציות על סיבתיות הוא כיצד ניתן לעזור לך כרגע ומה גרם לך להעלות את השאלה כעת. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית