ציפראמיל

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

08/03/2002 | 21:16 | מאת: חיה

אני מקבלת ציפראמיל מזה כשנה ולפני כן סרוקסאט כשנה .המינון הוא 1כדור ליום.מזה כמה חודשים אני מרגישה מצוין .לאור זאת החלטתי לנסות להוריד את מינון הכדור בצורה איטית כך שאוכל לבחון השפעת כל שינוי.הורדתי רבע כדור לפני כחודש . כתוצאה מכך, יש בי אי שקט וכן אני רעבה יותר מהרגיל. האם למישהו היו תופעות דומות? האם הם יחלפו עם הזמן או המשמעות היא שאני מאלה שיזדקקו לתרופה כל חייהם? חשוב לי להוריד את מינון הכדור עקב השפעתו על האורגזמה

09/03/2002 | 07:05 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום חיה, האי-שקט שאת מציינת מצביע על הצורך להתייעץ עם הפסיכיאטר ולא להוריד את המינון על דעת עצמך. מינון של רבע כדור אינו מקובל ואינו אפקטיבי בד"כ לאדם בוגר. אני מבין את בעיית האורגזמה, אך הטיפול התרופתי האנטי דיכאוני מחייב להעמיד על כפות המאזניים את ההנאה המינית מול הדיכאון. אני מציע לך לחזור אל הפסיכיאטר ולהעלות את הבעייה של תופעות הלוואי. יש כיום מספר תרופות נוגדות דיכאון שהשפעתן על התפקוד המיני פחותה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית