כפיה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

23/05/2000 | 02:03 | מאת: ניצן

שלום,מדברת אותה אחת שדברה על בעית הכפיה.אני פשוט בוכה כי אני לא יודעת מה לעשות בקשר לאחי-הוא מסדר דברים בצורה מאוד סימטרית ומסויימת וחוזר על פעולות המון המון המון פעמים וכועס כשמנסים לשנות,זה מפריע מהרבה בחינות-הוא לא בטיפול מה אני יכולה לעשות כדי לשנות את המצב? עיזרו לי

23/05/2000 | 04:32 | מאת: עידו

שלום לך. אני רוצה להפנות אותך לפורום בנושא הכפייתיות ב-IOL להלן קישור: http://www2.iol.co.il/communities/comm_OCD/ תוכלי גם שם להעלות זאת וגם להרחיב. הפורום מיועד בדיוק לדברים אילו! אני מקווה גם שתוכלי לקבל שם תמיכה והכוונה. עידו

24/05/2000 | 17:30 | מאת: איתי

שלום ניצן ראשית אני רוצה להתנצל בפניך על העיכוב בתשובה. פורום פסיכולוגיה ופסיכיאטריה נמצא כעת בתהליך של שיפור ושדרוג על מנת שאת ושכמותך יוכלו להנות משרות מהיר אמין וטוב יותר. בכל אופן לכל טענה ושאלה העומדת על הפרק את יכולה לפנות אלי לאיתי [email protected] לשאלתך מתאורך עולים בקנה אחד תאור של התנהגות כפייתית של אחיך. עלי לציין כי התנהגות כפייתית אינה בהכרח מעידה על הפרעה כפייתית. ישנו גם מצב הנקרא אישיות כיפייתית (obsessive compulsive personality) שבה קיימת התנהגות ומחשבה כפייתית, אך היא אינה מפריעה לאותו אדם. כדי לעזור לאחיך, יש לברר בדיוק את המצב הנפשי בו הוא שרוי. על מנת לעשות זאת יש לפנות לפסיכיאטר אשר יוכל לעזור גם במציאת טיפול מתאים (התנהגותי, תרופתי). ניתן לפנות לפסיכיאטר דרך קופות החולים השונות, ובמקרי חירום ניתן לפנות למיון פסיכיאטרי בביה"ח בארץ. תודה לך על הסובלנות איתי מנהל קהיליית הפורומים

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית