דיכאון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/03/2002 | 20:56 | מאת: מישהי

אם לבנאדם יש דיכאון קל והוא לא מקבל טיפול תרופתי או ייעוץ פסיכולוגי או משהו בסגנון אז הדיכאון שלו יכול להתדרדר למצב חמור יותר של דיכאון בינוני או קשה? עד לאיזה מצב הוא יכול להתדרדר אם בכלל?

03/03/2002 | 21:33 | מאת: ד"ר אורן קפלן

מ. שלום הכל פתוח ואפשרי ואין תשובה חד משמעית לשאלתך. אפשר לצאת מהמצב לבד ואפשר להתדרדר לכל מקום אפשרי. ההחלטה לפנות לטיפול הינה אישית. כאשר מורגשת פגיעה באיכות החיים רצוי לשקול טיפול. אם הטיפול עצמו נחווה כדבר שלילי/מפחיד/מרתיע צריך לבחון את התועלת והמחיר ולהחליט מה פחות גרוע. ובאופן יותר אישי, מה מביא אותך להתלבטות הזו? בברכה ד"ר אורן קפלן

03/03/2002 | 23:11 | מאת: מישהי

התלבטות... הקטע של הדיכאון מאוד מפחיד כי הוא בא בהתקפים כאלו לא ברורי, פיתאומיים כאלו שלי שום הזהרה מוקדמת שלפעמים ניראה שהמצב כל כך גרוע ואתה זועק לעזרה ולפעמים ניראה שהכל בסדר והכל עובר ואתה מרגיש מצויין ואז כזה אתה חושב על זה ואומר לעצמך, הנה עכשיו הכל חזר לקדמותו הכל טוב עכשיו אני לא צריך שום עזרה..עד לפעם הבאה! והקטע של הייעוץ הפסיכולוגי, עצם הידיעה שאתה הולך לפסיכולוג יושב אצלו בחדר שעה ומשלם לו בשביל לדבר איתו מרתיע אותי! והניסיון היחידי שהיה לי עם פסיכולוגית לא עשה לי טוב אז זה מאוד מבלבל המצב...

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית