"מעי עצבני"

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/03/2002 | 20:20 | מאת: מחפש תשובה

שלום, אני סובל כבר מספר שנים מבעיה שקוראים לה "מעי עצבני" אלו כאבי בטן ולחץ בבטן כמעט כרוניים שנובעים מכל הקשור ללחץ וחוסר ביטחון ופעילות בחברה. בעבר הייתי בטיפול אצל רופא שנתן לי לקחת כדורי "אפיקסור" , הכדורים עזרו בצורה ממש משמעותית, למרות שאת המצב הנפשי של חוסר רצון לעשות דברים, רק עבודה ובית זה לא פתר, בזמן האחרון הכדורים כבר כמעט לא משפיעים (אני לוקח אותם כמעט שנתיים) כמו כן ההשפעה של הכדורים היא רק לאותו היום, אם אני שוכח לקחת את הכדורים ביום מסויים, כל התופעות חוזרות ביתר שאת, השאלה שלי היא, האם ישנם היום כדורים שמיועדים לבעיה הספציפית שלי, שיותר יעילים ואולי במקרה גם מרפאים את הבעיה ולא משמשים רק כהרגעה מקומית. אשמח לקבל כל תגובה או עיצה מחפש תשובה.

03/03/2002 | 21:12 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שלום אין בפורום פסיכיאטר כרגע כדי לענות בנושא התרופות. ניתן לעזור לך בנושא המעי הרגיז גם באמצעים פסיכולוגים, למשל שימוש בהיפנוזה. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית