ניבולי פה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/03/2002 | 15:32 | מאת: קרן

בני בן 3.10 (שלוש שנים ו-10 חודשים) כ הזמן נהנה לנבל את הפה. אם משהו לא נראה לו או אם לא מרשים לו משהו הוא מייד משתמש במילים לא יפות כגון: מנייקית, מטומטמת, את זבל , וכדומה. יש לציין כי בהתחלה כששמענו אותו מנבל את הפה מאוד כעסנו ואף שטפנו לו פעם אחת את הפה כדי להראות לו שכשהפה משתמש במילים מלוכלכות צריך לשטוף אותו, אבל כל זה לא עוזר הוא פשוט ממשיך בשלו. כמו כן ברצוני לציין כי יש לו עוד אחות בת 12 ואח בן 8.5 שכנראה הוא שמע זאת ממנו כיצד להגיב???

03/03/2002 | 15:41 | מאת: ש נ ה ב

היי סביר להניח שהבן הצעיר שלך "מעשיר" את אוצר המילים שלו בגן. ילדים כל כך צעירים לא מבינים את משמעותן של המילים הלא יפות, אבל הם קולטים בחושים שלהם שהמילים האלה מרגיזות את ההורים, אז הנה סיבה טובה לעשות בהם שימוש, ולמשוך את תשומת ליבם של ההורים המודאגים. אני זוכרת שזה קרה גם לבן שלי(היום חייל), והתופעה הזו נעלמה, בלי שנכנסתי ללחץ... שווה לשקול שיחה עם הגננת, ולברר איתה האם זו תופעה כלל-גנית. ככלל, ככל שההתעסקות סביב התופעה תפחת- ייפחת במקביל השימוש במילים הגסות. בברכה ש נ ה ב

03/03/2002 | 17:35 | מאת: ר

הטקטיקה הכי טובה היא להתעלם ולא להתרגש מכך שהוא מקלל. הטעות הראשונית היא שהראתם לו שאתם מתרגשים מהקללות וזה מה שהמריץ אותו להמשיך - כך הוא משיג את התגובה העזה ביותר. ברגע שהוא ירגיש שהקללות לא עושות רושם על אף אחד -הוא יפסיק.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית