קשה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/03/2002 | 14:02 | מאת: adi

היי רציתי לדעת, להבין ,למה קשה לי לדבר עם המטפל על בעיות שיש לי? לעומת כאן בפורום שאני כותבת את חלקן, לרוב בלי בעיות. (בינתים היו לי שתי שיחות עם המטפל ,אם זה קשור )

03/03/2002 | 15:39 | מאת: נטע

היי עדי, את עדין בראשית המהלך הטיפולי, יתכן ובגלל זה קשה לך. יש משהו במסגרת ה 50 דקות טיפול שמקשה על השיחה. גם לי לא פשוט לספר דברים לפסיכולוג. יש קושי להגיע לדברים הכואבים במילים.... זה דומה להתפשטות בפני אדם זר. עם הזמן תפתחי יותר. מאחלת לך הצלחה

03/03/2002 | 15:58 | מאת: ש נ ה ב

היי עדי אני חושבת שבשיחה פרונטלית, כשאת משוחחת עם המטפל, את נפגשת עם פניו, עיניו. וזה מביך, קצת..... פה בפורום- את נפגשת עם המילים נ-ט-ו.. המילה הכתובה נקיה למשל מהבעות פנים,נקיה למשל מטון שיפוטי או אמפטי , (של המטפל), וכו'. אך המילה הכתובה היא לא פחות רגישה וחודרת מהמילה הנאמרת, כי את-עדי- היא זו שמוסיפה לה את המנגינה. (הטונציה)- כראות עינייך. לכן -היא יותר משחררת, ולכן גם יותר מושכת אותך לענות ולהגיב בחופשיות, וכמעט ללא עכבות.. כך אני מרגישה. אבל, קחי לך את הזמן, ייתכן ותגלי כי מתפתחת לך כימיה טובה עם המטפל שלך. בברכה ש נ ה ב

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית