מחזור ודיכאון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/03/2002 | 12:17 | מאת: adi

היי רציתי לדעת אם יש קשר בין מחזור לדיכאון? ואם אני כבר בדיכאון אז המחזור רק מגביר את התחושות הנוראות האלה? תודה.

03/03/2002 | 16:50 | מאת: HERA

עדי, יש קשר בין מחזור לדיכאון (או לתופעות נפשיות אחרות כגון עצבנות, מתח וכו'...). התופעה נקראת תסמונת קדם וסתית (PMS). היא נגרמת כתוצאה משינויים הורמונליים, ומומלץ לפנות לגניקולוג, מכיוון שיש היום גלולות שמאזנות את ההורמונים. אם את כבר בדכאון, אז יכול להיות שלקראת קבלת הוסת תחושת הדכאון גוברת. אם אני לא טועה, עךצה האפשרות שתקבלי טיפול תרופתי - לא? ואם כן, אז גם זה משפיע. הרה.

03/03/2002 | 18:43 | מאת: ליבי

עדי בגלל שינויים הורמונלים, האשה נהיית רגישה יותר בסביבות זמן המחזור אם את סובלת מבעיה של דיכאון עוד קודם, יכול להיות שהבעיה מחמירה...

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית