ירידה בזיכרון וריכוז לאחר תאונת דרכים ומה הטיפול

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

02/03/2002 | 22:06 | מאת: layb

ניפגעתי בתאונת דרכים מאז שנה ומטופל באלטרול וסרוקסט ירידה רצינית בזיכרון ובריכוז האם קשור לתאונה והאם הטיפול מספק אין הטבה כמו כן כדורים לכאבים אוקסיקונטין וכו... חזרתי לעבודה לכמה שעות ואיני מוצא את עצמי זקוק לעזרה תודה.

02/03/2002 | 23:57 | מאת: ד"ר אורן קפלן

ל. שלום יש כמה סיבות אפשריות למה שאתה מתאר וחשוב שתעבור איבחון מתאים. כדאי לעשות אבחון נוירופסיכולוגי בעיקר אם היתה חבלה באזור הראש. מצב נפשי משפיע באופן משמעותי על תפקודים קוגניטיביים כמו זיכרון וריכוז ויתכן שזה המקור או אחד המקורות לבעיה. דבר נוסף, התאונה היא סוג של טראומה, ולכן בהחלט סביר שאתה סובל מתסמונת פוסט טראומתית ושוב, הליקויים הקוגינטיביים יכולים לנבוע מכך. אני מציע שתתייעץ בנושא עם הגורמים המטפלים. כדאי לפנות לייעוץ פסיכולוגי מתאים אם אינך מצוי עדיין במסגרת טיפולית כזו. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית