פעילות מינית ומצב רוח

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

01/03/2002 | 21:45 | מאת: STEVE

בזמן האחרון היתי ממדוכא ולחוץ והזנחתי את עצמי מבחינה מינית בשבועיים האחרונים " מקפיד " להיות פעיל מינית לענג את עצמי ואת בת זוגתי . שמתי לב שמצב רוחי השתפר. האם יש לתופעה הסבר ביולוגי \ פסיכולוגי ??.

02/03/2002 | 07:02 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, פעילות מינית יוצרת פעילות הורמונלית שמהווה מעין טיפול תרופתי טבעי לדיכאון. אצל אלו שאין להם בעייה בתחום, החומר המופרש מייצר תחושת אושר. אגב, גם פעילות ספורטיבית מביאה לפעילות הורמונלית דומה. בקיצור: יש "תרופות" שהן באמת טבעיות. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

02/03/2002 | 07:31 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום סטיב, במצבים של דיכאון קל - או אפילו, ליתר דיוק, "מצב רוח רע" - פעילות מינית או כל פעילות גופנית אחרת - עשויה לעזור מבחינה פיזיולוגית בשחררה אנדורפינים. מבחינה פסיכולוגית, כל עשייה יכולה לעזור להתגבר על מצבים אלה. ואולם, בדיכאון קל, בינוני ולמעלה מזה, קיימים קשרים הרבה יותר סבוכים בין דיכאון ופעילות מינית. הדיכאון עצמו עלול לפגוע בחשק המיני ובתפקוד המיני ורוב התרופות לטיפול בדיכאון פוגעות, במידה זו או אחרת, הן בחשק המיני והן ביכולת להגיע לאורגזמה (אצל גברים עיכוב בשפיכה או במקרים מסוימים מניעתה לחלוטין). אם הדיכאון עצמו פוגע בתפקוד המיני, ברור שהתועלת שעשויה לצמוח מהטיפול התרופתי עולה על הנזק, שכן בלאו הכי התפקוד המיני פגוע והטיפול התרופתי עשוי להפחית את הדיכאון, ולמרות פגיעתו האפשרית בתפקוד המיני, התוצאה הסופית עשויה להיות שיפור בתפקוד המיני הנובע מהדיכאון עצמו. בהתייחס לשאלה הספציפית שלך, אם אתה משתמש בביטוי "מקפיד לקיים יחסי מין", אני משער שעל אף השיפור במצב הרוח כתוצאה מיחסי המין, אתה סובל ממידה מסוימת של דיכאון קל, שכן ההתבטאות שלך מעידה על כך שיחסי המין אינם תוצאה של חשק מיני אלא של מילוי "חובה" (משהו שצריך להקפיד כדי לבצעו) ואם מצב זה ממשיך כדאי להיוועץ באיש מקצוע. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

02/03/2002 | 11:34 | מאת: STEVE

לד"ר רובינשטיין לד"ר אברהם: תודה על התיחסותכם המקצועית והעניינית. אכן, ככל הנראה אני סובל מדכאון קל. כלפי חוץ, כך על פי הסביבה אני מתפקד היטב בכל הרמות ולא ניכר עלי המתח והדכאון בו אני נתון (כך שככל הנראה מדובר בדכאון קל). האם יתכן לעובדה שנכחתי בזירת פיגוע חבלני במקום בו אני נוהג לבלות מידי יום ,העובדה שבני עומד להתגייס, עיכוב קידומי בעבודה וסכנת פיטורי משפיע עלי מנטאלית ועומדת בבסיס שינוים במצב הרוח ??

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית