טיפול

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

28/02/2002 | 23:44 | מאת: adi

היי במה בדיוק יכול לעזור טיפול? איך אני ארגיש יותר טוב ע"י שיחות. אני פשוט לא מבינה.

28/02/2002 | 23:51 | מאת: HERA

עדי, עצם העובדה שתוכלי לדבר עם מישהו על דברים, שמעולם לא דיברת עליהם, כבר תעזור לך. מטפל יוכל להראות לך, מהן הטעויות שעליהן את חוזרת שוב ושוב, בלי להיות מודעת לכך. אם נצא מתוך נקודת הנחה, שאכן רוב הבעיות מקורן בילדות, הרי שבטיפול תוכלי לגלות ולהבין מה היה לא בסדר אצלך (אם בכלל). והכי חשוב - האפשרות לדבר עם אדם נייטרלי, שאינו שופט אותך גם על דברים, שבעינייך נחשבים "נוראיים", פותחת המון דלתות למקומות חבויים, ולמקומות שבחרת להדחיק במקום להתמודד.

01/03/2002 | 09:33 | מאת: ד"ר אורן קפלן

עדי שלום למה הטיפול נועד אצלך, במה הוא אמור לעזור? נסי להסביר ואנו ננסה לענות בצורה יותר ממוקדת לבעיה שלך. בברכה ד"ר אורן קפלן פסיכולוג קליני

01/03/2002 | 12:42 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום עדי, עיינתי מחדש בשאלותייך מהעת האחרונה, לחלקן השבתי כשד"ר קפלן היה בחופשה, ונראה לי שהשאלה היא לא איך טיפול יכול לעזור (זו שאלה שאת כבר שואלת הרבה זמן בצורות שונות), אלא מה הקושי שלך לפנות לטיפול? מה מפחיד אותך בזה? את מתארת מצוקה קשה מאוד, אם כי יכול להיות שהיא מרוכזת יותר כשאת כותבת עליהן מאשר בחייך המציאותיים (שכן הפסיכיאטר הגדיר את הדיכאון שלך כקל), ואת איך שהוא תקועה בשאלה במה טיפול יכול לעזור, בלי לנסות לפנות לטיפול. אני חושב שבנוסף לכל הקשיים האחרים שלך, הקושי שלך לפנות לטיפול הוא אחד הנושאים הראשונים ששווה להעלות בטיפול, אם וכאשר תפני. את מתארת מצב מצוקתי המלווה בתחושה של אובדן הדרך, של בלבול, וטיפול בעזרת שיחות מיועד לעשות קצת סדר בדברים ולהחזיר לך קצת שליטה על חייך, לעזור לך להבדיל מה ניתן לשנות בחייך ומה לא ניתן לשנות וכיצד להתמודד עם מה שלא ניתן לשנות. זו תשובה מאוד כללית, אני יודע, אך את התשובות הספציפיות יותר, המתייחסות אל חייך שלך, יוכל לתת רק איש מקצוע שיכיר אותך אישית. שאלותייך נוגעות כמעט בכל תחומי החיים, וגם כאן, בפורום שבו את נשארת אנונימית, אז מפזרת פירורים מתקרית כזו או מתחושה כואבת כללית יותר אחרת ובכך את מקשה להושיט לך יד. אולי זו גם הסיבה שקשה לך לפנות לטיפול, כי שם לא יהיה מנוס מלהתייחס לדברים יותר לעומק. אני מקווה שבכל זאת תשתמשי בשורות אלה כמנוף לפנות סוף-סוף לטיפול. הרבה הצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית